1. Home
  2. Vesti
  3. Nova generacija BMW-a Serije 7 stiže naredne godine
Nova generacija BMW-a Serije 7 stiže naredne godine
1

Nova generacija BMW-a Serije 7 stiže naredne godine

1.05K
1
Podelite sa prijateljima:

Automobilski paparaci fotografisali su novu „sedmicu“ na testu na Nirburgringu. 

Prema aktuelnim planovima, BMW će početi prodaju buduće Serije 7 naredne godine, što znači da bi premijera možda mogla da se odigra i tokom ove godine. Nova „sedmica“ ostaće krunski dragulj plavo-belog propelera ali će doneti niz promena. Pre svega, jer će se u prodaji pojaviti i i7, odnosno električni pandan tradicionalnoj limuzini.

BMW za sada nije dao nikakve tehničke podatke o nadolazećem i7, ali se veruje da će ova berlina raspolagati sa dometom od najmanje 500 km, te da će koristiti petu generacije e-Drive pogona koji je razvila bavarska kompanija. Električni sedan trebalo bi da koristi dva elektromotora, i očekuje se da to bude isti sklop kao kod i4.

Naravno, tradicionalna Serija 7 sa SUS motorima ostaje u ponudi. Kupci će moći da biraju i benzinske i dizel agregate, koji će imati ispomoć sistema blagog hibrida, dok će za one koji žele baterijsku varijantu biti dostupne i plug-in hibridne verzije. BMW je naravno i dalje škrt sa detaljima u vezi sa paletom motora, te je teško pretpostaviti šta će se naći pod haubom nove „sedmice“.

Paparaco fotografije kamufliranog prototipa ne odaju mnogo. Anfas sa ovako spuštenom svetlosnom grupom liči na ono što smo mogli videti kod modela iX, dok je interesantno da se BMW rešio da postavi malo manje „bubrege“ nego što je to slučaj sa aktuelnom iteracijom ovog automobila.

Pogled s boka i otpozadi ukazuje na značajno konvencionalnije linije, gde nema nekih velikih iznenađenja. Očekuje se da unutar kabine digitalizacija odigra ključnu ulogu. Ispred vozača bi trebalo da se nađu dva displeja od 12,3 cola, jedan za upravljanje informativno-zabavnim sistemom, dok je za drugi namenjena funkcija instrumentalne table.

BMW je već potvrdio da će nova iteracija Serije 7 biti dostupna u dve varijante – standardna i produžena verzija koja je posebno popularna kod kupaca u Kini.

AutoRepublika 

(1045)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Ne znam, ali ovaj prednji deo me dosta podseća na E34 i E28. Lepo je što prave neki kao retro stil. BMWi iz 80ih su jedni od najbolje dizajniranih automobila ikada.