1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Ovako Rusi zamišljaju novi pikap Renault Duster Oroch
Ovako Rusi zamišljaju novi pikap Renault Duster Oroch
0

Ovako Rusi zamišljaju novi pikap Renault Duster Oroch

491
0
Podelite sa prijateljima:

Jeftini kompaktni krosover Dacia iliti Renault Duster prvi put je predstavljen krajem 2009. godine. Prvobitno se nudio samo na evropskom tržištu kao Dacia, a kasnije se pojavila i verzija sa Renaultovim znakom, čija je proizvodnja uspostavljena u Rusiji, Brazilu, Indiji i Rumuniji.

U 2015. godini, asortiman modela je proširen na pikap koji je dobio sufiks Oroch i bio je namenjen brazilskom tržištu. Uprkos dve promene u generacije, ovaj pikap kamionet se i dalje proizvodi, nakon što je 2022. godine zajedno uz restilizaviju dobio skraćenje imena – postao je Renault Oroch.

Automobil ima karoseriju sa četiri vrata koja može da primi pet putnika. Njegovo međuosovinsko rastojanje je povećano za 155 mm u odnosu na krosover, a ukupna dužina je dostigla 4,7 metara (dužina SUV-a je 4.315 mm).

Pikap prikazan na renderima je napravljen po istom principu, i ima duže međuosovinsko rastojanje i značajno povećan zadnji prepust. Inače, u oktobru prošle godine Renault je predstavio konceptni pikap Niagara, u kojem se naziru karakteristike modela Oroch. Međutim, vizuelno još uvek ima malo zajedničkog sa Dusterom, a kolege iz Kolesa su pretpostavile izgled serijske verzije budućeg pikapa.

Treća generacija Dustera prvi put je prikazana krajem novembra prošle godine pod brendom Dacia, a nedelju dana kasnije objavljene su fotografije verzije iz Renaulta. Krosover je prešao sa platforme B0 na moderniju CMF-B. Osnovna modifikacija je bio Eco-G 100 -trocilindrični turbo motor 1.0 na dva goriva (benzin i TNG) snage 100 KS uparen sa ručnim menjačem.

Verzija Duster TCe 130 je „blagi“ hibrid i opremljena je benzinskim turbo motorom 1.2 TCe (130 KS), koji ima ispomoć starter-generatora od 48 volti (MHEV).

Najmoćniji Duster ima sufiks Hybrid 140, njegova pogonska jedinica uključuje četvorocilindrični atmosferski motor 1.6 (94 KS), elektromotor (49 KS), starter-generator i skromnu bateriju od 1,2 kWh, ukupna snaga je 140 KS.

Od svih verzija, samo je „blagi hibrid“ opremljen pogonom na sva četiri točka. Automobil je izgubio dizel motor u novoj generaciji.

AutoRepublika

(491)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments