1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. BorgWarner predstavio elektromor 800V za komercijalna vozila
BorgWarner predstavio elektromor 800V za komercijalna vozila

BorgWarner predstavio elektromor 800V za komercijalna vozila

444
0
Podelite sa prijateljima:

Novi motor čije se ime može prevesti kao „Visokonaponska šnala za kosu 320“ (High Voltage Hairpin – HVH) će ponuditi više od 400 kW snage uz efikasnost koja dostiže čak 97%!

BorgWarner je predstavio električni motor koji je namenio za upotrebu u segmentu komercijalnih vozila i koji će nositi naziv HVH 320. Najpre treba reći da je omogućeno da ova jedinica radi na naponu od 800 volti, koji se koristi kako bi se uvećala energetska gustina i efikasnost, uz jednovremeno smanjenje vremena potrebnog za dopunu.

Ključne karakteristike navedenog motora predstavljaju vanserijska efikasnost od 97%, uz najvišu snagu koja prevazilazi 400 kW i obrtni moment od 1.270 Nm.

Kada se motor bude pojavio na tržištu, biće moguće pazariti ga u četiri različite varijante, ali ne pre 2024. godine, za kada je planiran početak komercijalizacije. Prema onome što se može pročitati u saopštenju za javnost, kompanija se pohvalila da već ima prvog kupca za HVH 320, i da je u pitanju „veliko evropsko ime iz sveta proizvođača OEM“. Kako bi se pogodili o kom proizvođaču se radi, mora slušati pažljivo šta o baterijskom sistemu koji funkcioniše na naponu od 800V imaju da kažu kamionske marke, i u kontekstu najava budućih premijera.

„BorgWarnerov najnoviji električni motor NVH 320 je spreman da se stavi u funkciju pokretanja široke palete hibridnih i električnih komercijalnih vozila, kako onih potpisanih od strane evropskih, tako i drugih velikih proizvođača.“

Na ovu temu se oglasio i Dr. Stefan Demerle, predsednik i generalni direktor kompanije BorgWarner PowerDrive Systems:

„Šireći našu ponudu električnih motora dodavanjem jedinice HVH 320 dajemo izvanredan primer posvećenosti naše kompanije osmišljavanju vrhunskih i čistih pogonskih sklopova, a sve u skladu s tražnjom koja je iskazana na tržištu. Upotreba našeg motora koji radi na naponu od 800 volti, kupci značajno štede na vremenu potrebnom za dopunu uz istovremeno postizanje veće energetske gustine. Na ovaj način dolazimo do boljih potencijala za svetlu budućnost električnih kamiona.”

BorgWarner dodaje da je razvio i više pretvarača koji podržavaju ideju o radu na tako visokom naponu.

AutoRepublika

(444)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments