1. Home
  2. Prezentacije
  3. Chery je predstavio krosovere marki Jaecoo i Omoda
Chery je predstavio krosovere marki Jaecoo i Omoda

Chery je predstavio krosovere marki Jaecoo i Omoda

257
0
Podelite sa prijateljima:

Brend Jaecoo, najavljen pre nekoliko dana, materijalizovao se u vidu dva modela. Premijera je održana na Salonu automobila u Šangaju, ali lokalni mediji nisu bili previše zainteresovani za to. Na kraju krajeva, marku Jaecoo je Chery osmislio isključivo za izvoz.

Osim u Rusiji, već je potvrđena njena pojava na Filipinima, u Meksiku i još nekoliko zemalja Azije i Latinske Amerike. A u rodnoj Kini, ovi isti automobili će se prodavati pod matičnim brendom Chery, kao što se već dešava sa modelima marke Omoda.

Ime Jaecoo potiče od nemačke reči Jaeger („lovac“) i engleske reči Cool („kul“). Navodi se da je novi brend postao „stariji brat“ brenda Omoda, odnosno da će modeli Jaecoo biti skuplji i bogatiji. A jedan od njih je zapravo debitovao pre nekoliko meseci. Na kraju krajeva, Jaecoo 9 je samo vodeći krosover Chery Tiggo 9 sa drugim amblemima i natpisima.

Automobil dužine 4.820 mm opremljen je turbo motorom 2.0 (261 KS) i osmostepenim automatikom, pogon može biti na prednje ili sve točkove. Postoji i izbor verzija sa dva ili tri reda sedišta. Moguće je da će se Chery Tiggo 9 i Jaecoo 9 razlikovati po konfiguracijama i opremi, ali čak ni u Kini „devetka“ još nije ušla na tržište: početak prodaje zakazan je za maj, a procenjena početna cena je 23 hiljade dolara.

Drugi model novog brenda je kompaktniji krosover Jaecoo 7, a njegova svetska premijera održana je na Salonu automobila u Šangaju. Štaviše, u dva obličja odjednom: za domaću javnost, prikazana je varijanta pod imenom Chery TJ-1. A ovi automobili se razlikuju ne samo po natpisnim pločicama, već i po rešetki, branicima i dekoru. Chery TJ-1 je debitovao u naj „of-road“ verziji, iako su čak i ušice u braniku samo imitacija napravljena pomoću plastičnih umetaka u braniku.

Tehnički, Jaecoo 7/Chery TJ-1 je identičan poznatom modelu Chery Tiggo 7 Pro: imaju jednu platformu sa nezavisnim zadnjim vešanjem, a međuosovinsko rastojanje se razlikuje za samo 2 mm (2.672 mm za nove krosovere). Dužina SUV-a Jaecoo 7 je 4.500 mm, širina 1.865 mm, visina 1.680 mm. Chery TJ-1 zbog off-road karoserije je nešto duži (4.538 mm) i širi (1.898 mm). Oba automobila imaju točkove od 19 inča.

Unutrašnjost dve varijante je ista, razlika se svodi na završne materijale i dekor. Terenska estetika se nastavlja u unutrašnjosti: namerno masivne kvake na vratima i izložene glave montažnih vijaka. Od opreme – električna prednja sedišta, kontrola klime, panoramski krov i još mnogo toga.

Izvozni Jaecoo 7 je debitovao sa benzinskim turbo motorom 1.6 (197 KS) i sedmostepenim preselektivnim robotizovanim menjačem, pogonom na prednje ili sve točkove. A emisija Chery TJ-1 je hibrid plug-in sa električnim motorom C-DM nove generacije, iako o tome još nema detalja. Ima pogon na prednje točkove i trakcionu bateriju pričvršćenu ispod dna. Kasnije se obećava i čisto električna verzija.

A Omoda C5 SUV je upravo napravio svoju električnu modifikaciju u Šangaju. Omoda C5 EV se razlikuje od svojih benzinskih pandana po novom dizajnu prednjeg kraja sa praznom pločom umesto rešetke hladnjaka. Karakteristike su i dalje preliminarne: jedini elektromotor (204 KS, 350 Nm) je ugrađen na prednjoj osovini, ispod dna je baterija kapaciteta 64 kWh, što bi trebalo da bude dovoljno za 450 km po WLTP-u. Vreme ubrzanja do „stotke“ je 7,5 s.

Električna Omoda bi trebalo da postane serijska u drugoj polovini godine, a Chery obećava da će takav krosover predstaviti u Rusiji do kraja ove godine. U drugoj polovini godine tamo će se pojaviti i benzinski krosoveri Jaecoo.

AutoRepublika

(257)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments