1. Home
  2. Prezentacije
  3. Restilizovani Renault Kadjar značajno unapređen (VIDEO I GALERIJA)
Restilizovani Renault Kadjar značajno unapređen (VIDEO I GALERIJA)
0

Restilizovani Renault Kadjar značajno unapređen (VIDEO I GALERIJA)

753
0
Podelite sa prijateljima:

Ono što se činilo kao skromna restilizacija, ispostavilo se da je značajno unapređenje. Reč je o Renaultovom krosoveru Kadjar.

Čini se da su u francuskoj kompaniji imali sluha za prigovore kupaca i da su shodno tome ispravili stvari.

Kadjar je lansiran 2015. i prodat je u 450.000 jedinica, tako da se ne može etiketirati kao tržišni neuspeh, naprotiv. Ipak, problemi sa kvalitetom i nejaki motori nisu doprineli tome.

Nova porodica pogonskih jedinica stupa na scenu, počev od 1,3-litarskog turbo benzinica u dva izdanja. Testiran je 40.000 radnih sati, tako da bi trebalo da je prihvatljivo pouzdan, uz značajan suficit kada je snaga u pitanju. Osnovna jedinica isporučuje 140 ks, što je 10 konja više u odnosu na 1,2-litarski motor koji zamenjuje.

Tu je i varijanta sa 160 ks i 270 Nm sa standardnim sedmostepenim EDC menjačem. Obe verzije dolaze sa GPF filterom čađi. Dizel se u međuvremenu prebacio na SCR posttretman izduvnih gasova. I dalje je reč o 1,5-litarskom motoru, ali sa 5 konja i 10 Nm više.

S druge strane, 1,6-litarski agregat je svoje mesto ustupi 1,7-litarskoj jedinici sa 150 ks. Po prvi put, Kadjar će biti dostupan sa 4×4 pogonom.

Što se stajlinga tiče, eksterijerno Kadjar izgleda više premijum, zahvaljujući pre svega malim LED svetlima za maglu i izmenama na odbojniku i farovima. U video predstavljanju, protagonisti su Kadjar Intens u „Iron Blue“ boji i Black Edition sa zatamljenim elementima i „Flame Red“ boji. Tu je takođe i Highland Grey model, ukoliko ga primetite.

Možda se čini da je enterijer nepromenjen, ali to nije tako. Remodelirana su vrata, centralna konzola, a instaliran je R-Link 2 sistem sa Apple i Android konektivnim funkcijama.

AutoRepublika

Izvor: Renault

 

(753)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments