1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Porsche ponovo vlasnik rekorda Nirburgringa u klasi serijskih automobila (VIDEO)
Porsche ponovo vlasnik rekorda Nirburgringa u klasi serijskih automobila (VIDEO)

Porsche ponovo vlasnik rekorda Nirburgringa u klasi serijskih automobila (VIDEO)

295
1
Podelite sa prijateljima:

S vremenom od 6 minuta i 40,3 sekunde, čak sedam sekundi je na Nirburgringu brži od standardnog GT2 RS.

Lamborghini je postavio rekord u kategoriji serijskih automobila 5. oktobra 2016., (6:52,01), da bi ga izgubio od Porschea 20. septembra 2017. od GT2 RS (6:47,03). Tu nije bio kraj dvoboja, jer je pulen iz Santa Agate, Aventador Superveloce Jota ponovo preuzeo titulu rekordera (6:44,97).

Porscheu je time bačena rukavica u lice, a uz asistenicju Manthey-Racinga, rekord ponovo pripada Cufenhauzenu. Naime 911 GT2 RS MR je „Zeleni pakao“ prošao za 6 minuta, 40,3 sekunde. Iza volana se nalazio trideset sedmogodišnji Lars Kern, isti Porscheov test vozač i razvojni inženjer, koji je postavio rekord i sa 911 GT2 RS.

Nisu poznati detalji u vezi sa Manthey-Racing paketom, ali je Porsche priznao da je kompletan automobil podešen za potrebe brzog kruga na Nordšlajfeu.

Na ovaj način je modifikovani GT2 RS brži od egzotičnog McLarena P1 LM, kao i električnog Nio EP 9.

Sada je pitanje vremena kada će se na ovoj stazi naći Mercedes-AMG One i Aston Martin Valkyrie.

 

(295)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Kako volim te šerpe… Mogu svi ostali da izmišljaju toplu vodu, 911 ostaje automobil za sva vremena. I daily, i track, za pjacu, pozorište, ma za sve.