1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Još jedan restomod klasičnog Defendera
Još jedan restomod klasičnog Defendera

Još jedan restomod klasičnog Defendera

263
0
Podelite sa prijateljima:

Duh „oriđiđi“ Land Rovera Defendera nikada neće umreti. Klasični britonski terenac jedan je od onih automobilskih dragulja koje bi mnogi poželeo da ima u svojoj garaži.

Ovaj restomod iz severnoameričke kompanije, pod nazivom Signature Series 001, nudi upravo ono što ljubitelji klasike traže i ne mogu da pronađu. Kompanija Legend Motor Co je upravo ostvarenje snova trojice zaljubljenika u klasični Land Rover, iako ovaj primerak nije ni jeftin niti je autentičan Defender. Kad su restomodi u pitanju, uvek postoji vozilo donatora, koje može biti originalan primerak ili model sa sličnim karakteristikama, kao što je slučaj s ovim.

Unutrašnjost ove kreacije zasnovana je na onoj iz treće generacije Jeepa Wranglera, koji je predstavljen na Salonu automobila u Detroitu 2006. godine i razvijen pod okriljem Mercedesa dok je još uvek postojao „bračni par“ Daimler-Chrysler. Restomod Defender spolja reprodukuje dizajn klasičnog modela, ali ima aluminijumske i kevlaraske panele, kao i impozantne čelične točkove od 17 inča postavljene na gume za sve sezone američkog brenda BFGoodrich.

Najbolja koža prekriva prednja i zadnja sedišta, tunel menjača i volan sa tankim obodom i blago spljoštenim pri dnu sa sportskim dizajnom sa tri šuplja kraka i lakiranim crnom bojom, reprodukujući analogne satove, kao i klasične prekidače za aktiviranje i deaktiviranje funkcija. Ogibljenje je tipa multilink, sa podesivim oprugama i amortizerima, i stabilizatorima napred i pozadi.

Defender se nudi sa dva motora, oba od donatora. U pitanju je 6,2-litarski V8 sa dva nivoa snage, prvi sa 466 KS dok je drugi sa maksimalnom snagom od 650 KS, u oba slučaja sa automatskim prenosom sa osam brzina.

Cena je prava „sitnica“ i iznosi 226.295 evra.

AutoRepublika

(263)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments