1. Home
  2. Prezentacije
  3. Audi Q7 ažuriran po drugi put
Audi Q7 ažuriran po drugi put
6

Audi Q7 ažuriran po drugi put

4.01K
6
Podelite sa prijateljima:

Prva generacija krosovera Audi Q7 bila je dugoveka, ukupno je se deset godina proizvodila (od 2005. do 2015). Ali izgleda da će druga generacija modela nadmašiti ovaj rezultat.

Aktuelni Q7 je debitovao 2015. i već je prošao kroz jedan fejslift 2019. godine. Međutim, novi, potpuno električni naslednik zasnovan na platformi PPE koju deli sa Porscheom još uvek nije spreman, pa je odlučeno da se Q7 podmladi po drugi put. Proces je urađen po uzoru na model Q8 i dobio je osvežen izgled i proširenu opremu.

Spolja, Q7 je postao „sjajniji“: skoro sav plastični rep je sada ofarban u boju karoserije – barem za automobile sa paketom S line. Redizajnirani su ne samo prednji branik i rešetka hladnjaka (sada sa velikim saćem), već i farovi. Kao i ranije, Q7 ima matričnu prednju optiku, a uz doplatu – lasersko-fosforno dugo svetlo, ali je dizajn svetla za vožnju sada drugačiji.

Ali opciona „OLED“ svetla na zadnjem delu se nude po prvi put: omogućavaju promenu obrasca svetla, dajući korisniku izbor između četiri opcije dizajna. Pored toga, postoji pet novih opcija točkova prečnika od 20 do 22 inča i tri boje karoserije.

Unutrašnjost je ne tako primetno ažurirana, bazni sada ima kontrastne šavove sivim nitima i ukrase od prirodnog srebrnog bresta, a u paketu S line ili za top verziju SQ7 može se odabrati mat umetke od ugljeničnih vlakana ili brušenog aluminijuma. Medijski sistem je i dalje treća generacija (MIB 3), ali je od sada obučen za instaliranje aplikacija trećih strana, što proširuje mogućnosti njegovog prilagođavanja.

Nema ničeg novog ispod haube. Modeli 45 TDI (231 KS, 500 Nm) i 50 TDI (286 KS, 600 Nm) opremljeni su turbodizelom V6 3.0. Sličan benzinski turbo motor dostupan je samo u verziji 55 TFSI (340 KS, 500 Nm). Sve gore navedene modifikacije su opremljene 48-voltnim starter-generatorom.

Izdvaja se nabrijani Audi SQ7, koji je pre četiri godine superdizel zamenio tvin-turbo benzincem 4.0 TFSI  (507 KS, 770 Nm) sa sistemom za gašenje polovine cilindara. Ovaj motor ubrzava veliki i teški krosover do „stotke“ za samo 4,1 sekundu. Sve verzije imaju osmostepeni automatski menjač i stalni pogon Quattro na sva četiri točka.

Ažurirani Audi Q7 ima standardno opružno oslanjanje. Uz doplatu, kao i ranije, nudi se vazdušno vešanje, upravljački mehanizam na zadnjoj osovini, elektromehanički stabilizatori i elektronski kontrolisan zadnji diferencijal.

„Novi“ Q7 pojaviće se na evropskom tržištu u prvom kvartalu ove godine i postaće primetno skuplji! Ako cene u Nemačkoj sada počinju od 72.100 evra, onda će restilizovana verzija koštati najmanje 79.300 evra. Za benzinski Audi Q7 55 TFSI biće potrebno minimalno 82.500 evra, a najmoćniji Audi SQ7 TFSI košta od 112.000 evra (umesto 103.000 evra pre restilizacije).

AutoRepublika

(4014)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Stari Dejan

Umesto što su se bavili šminkom mogli su malo da se pozabave tim grobljem od 3.0 TDI motora…

s mile

Nokia tvrdoglavost, mada, i ovaj EV hajp, se usporava, a tradicionalisti…prodaju ono što imaju na lageru TDI..

Zex

Do sad najlepši q7

MRN

Možda je i bolje da su ga opet samo redizajnirali. Da kupci te klase i dalje u ponudi imaju nešto na šta su na neki način već navikli. U današnje vreme novi modeli znaju po mnogo ćemu biti I baš šokantni.

Laki

👍

Kitittelj

Ova zelena im je kao Lade iz osamdesetih sto su bile ofarbane.