1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Alfa Romeo Milano na renderu
Alfa Romeo Milano na renderu
7

Alfa Romeo Milano na renderu

3.81K
7
Podelite sa prijateljima:

Italijanska marka Alfa Romeo danas u ponudi ima dva krosovera, od kojih je prvi bio premijerno prikazan krajem 2016. godine pod imenom Stelvio. A u februaru 2022. je debitovao i kompaktniji SUV Tonale, zasnovan na Jeepu Compassu. U bliskoj budućnosti pratiće ih još jedan krosover, koji će biti stepenik niže pozicioniran i nosiće ime Milano. Jedini automobil koji je kroz istoriju brenda nosio ovo ime bio je severnoamerički sedan, verzija limuzine nazvane Alfa Romeo 75, a koja je proizvođena od 1986. do 1989. godine.

Latini su prošle nedelje predstavili fotografije prototipova dolazećeg kompakta na štiklama, dajući nam priliku da naslutimo konačni izgled aduta Alfe Romeo. To su iskoristili i novinari Kolesa, pa imamo ova dva rendera.

Novi Milano će biti stepenik ispod Tonalea i dobiće originalan dizajn koji se neće preklapati sa drugim novim proizvodima na četiri točka od strane apeninske kompanije. Na svom mestu će ostati samo tradicionalna trouglasta rešetka hladnjaka, dok će se pojaviti farovi koji su neuobičajeni za brend sa tri horizontalne trake na vrhu i jednom na dnu. Još jedan zanimljiv detalj je stigao u vidu para uskih horizontalnih proreza u braniku sa svake strane rešetke.

Grb brenda će se pomeriti sa rešetke hladnjaka na haubu, široki usisnik vazduha će se nalaziti na dnu branika, a vertikalni ukrasni umeci će se naći na ivicama odbojnika. Bočne stranice su elegantne u obliku, baš kako je to slučaj i kod drugih krosovera ove marke. Najprimetnije razlike se tiču kvaka na zadnjim vratima, a koje su „sakrivene“ u stubovima, izlomljene linije prozora i kontrastnog crnog krova. Pozadi je implementirano rešenje sa zakrivljenim crnim umetkom po celoj širini zadnjice u koju su ugrađena svetla u vidu tri elementa u obliku slova L, i to na svakoj strani.

Prema preliminarnim podacima, novi krosover će deliti platformu CMP s Fiatom 600 i Jeepom Avengerom. Za razliku od njih, Milano će dobiti sistem prenosa pogonske sile na sva četiri točka (a kasnije će ga takođe dobiti i Jeep). U početku će italijanski krosover biti predstavljen kao električni automobil, ali će biti dostupna i tradicionalna verzija sa benzinskim motorom.

Premijera krosovera po imenu Alfa Romeo Milano će biti održana 10. aprila u Milanu, što je sasvim logično. Proizvodnja ovog SUV-a će biti uspostavljena u istoj poljskoj fabrici koncerna Stellantis, gde se već proizvode njegova braća – Fiat 600 i Jeep Avenger. Italijanska kompanija se uveliko kladi na novi proizvod i očekuje da će Milano činiti oko 40% ukupne prodaje brenda.

AutoRepublika

(3811)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Marius

Sprijeda dobar, odostraga katastrofa.

Bungi

Na renderu, na tenderu, u blenderu,… ponekad se zapitam jesmo li zaboravili svoj jezik kad koristimo ovoliko stranih riječi . 🤔

igi

Koja bi bila srpska reč za „render“?

Bungi

Skica, nacrt,…

BB

Skica je italijanski 😂

Matija

Svojevremeno sam Tonalea okarakterisao kao „zdepasti i debeljusksti SUV“. Taj auto ipak ima neki svoj stil, pre svega prednji deo je uspesno dizajniran. Ovaj Milano je totalna dizajnerska katastrofa! Ni trunke elegancije i dinamike! Prednja hauba je naduvana, koncept farova nema nikakvog smisla, oni od Tonalea bas bi mu dobro stajali. Sa strane izgleda kako-tako prihvatljivo a pozadi je povelika „straznjica“ ispresecana masivnim crnim plasticnim elementima, sve u nadi da ce malo da sakriju veliku masu zadnjeg dela. Neka mu je Bog na pomoci!

Balkanboj

comment image

Moram da priznam kako u poslednje vreme nisam pratio vesti i novosti iz auto sveta…
A kada vidim i nove kreacije, dobro je što sam se isključio, barem po mene.
Nikad ružniji automobili nisu predstavljani potencijalnim kupcima.

Popodne mi je iskočila „vest“ da je Alfa konačno skinula veo i prikazala novi Milano. Onaj ko je radio ovaj render od zimus je imao mnogo bolju sliku u glavi.

Žali Bože vremena i para utrošenih na „razvoj“.