1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Honde se tope na Suncu
Honde se tope na Suncu

Honde se tope na Suncu

10.73K
9
Podelite sa prijateljima:

Pomalo smešna priča nam stiže iz američke savezne države Džordžije. Toliko smešna da su mediji širom Sjedinjenih Američkih Država preneli takvu vest, a odnosi se na topljenje plastike na pojedinim Hondinim modelima.

Sve je započelo još pre nekoliko meseci kada je čovek po imenu Čarls Goldberg primetio da se plastika na određenim delovima njegove Honde Civic iz 2022. godine topi. U razgovoru sa lokalnom televizijskom stanicom pod imenom WSB-TV Atlanta, Čarls kaže da je kupio potpuno novi popularni japanski kompakt pre dve godine i zatim ga dao svojoj kćerki, koja je pohađala fakultet u drugom gradu. Ćerka se vratila kući tokom letnjih praznika i automobil bi svakog dana bio parkiran u dvorištu, sve dok Čarls jednog dana nije primetio da se delovi plastike na retrovizorima i branicima – tope.

Pošto je Civic još uvek pod garancijom, vlasnik ga je odvezao do lokalnog servisa, očekujući da će sve biti popravljeno bez problema, ali ga je dočekao hladan tuš kada mu je rečeno da to ipak neće biti slučaj. Kao objašnjenje, servis kaže da je Čarls napravio veliku grešku tako što je parkirao automobil blizu kućnog prozora, a sunčevi zraci na taj način odbijali od stakla i udarali u Hondu.

Čak i da to nije slučaj, japanski proizvođač vozila se ogradio od odgovornosti sa pričom da bilo kakva prirodna šteta nije pokrivena pod garancijom. Doduše, mnogi advokati se nisu složili sa ovom tvrdnjom i kroz istoriju postoje sudski slučajevi gde su automobilski proizvođači bili tuženi kada bi boja (pre)brzo izbledela tokom toplih meseci na američkom jugu.

Mediji su kontaktirali i samu Hondu, a obratio im se zaposleni po imenu Kris Noton, koji kaže da bilo kakva šteta od strane sunčevih zraka nije pokrivena garancijom i to ne samo na Hondinim četvorotočkašima već je takva praksa generalno u automobilskoj industriji. Dodaje da su ovakvi slučajevi veoma retki, ali Čarls ne veruje u takvu priču. Kaže da je uradio pretragu na društvenim mrežama i došao do saznanja da bi posebno nezadovoljni vlasnici modela sa značkama Honde i Acure i da problem leži u jednom od dobavljača koji jednostavno isporučuje plastiku lošijeg kvaliteta.

Najveći broj nezadovoljnih vlasnika stiže iz saveznih država Floride, Alabame, Džordžije, Arizone i Nevade. Čarls je već uložio žalbu, a ako Honda ne uradi ništa povodom toga, planira da pokrene i tužbu.

Drugi će ipak reći da tako nešto nije finansijski isplativo pošto sat vremena sa advokatom košta više novca nego što bi platio za nove retrovizore, ali Čarls kaže da nije sve u novcu i da želi i „moralnu pobedu“ protiv pohlepog automobilskog proizvođača…

AutoRepublika

(10733)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Kažu da „principi nemaju cenu“.
Tako da razumem početnu emotivnu reakciju vlasnika, koji preti sudom.
Međutim, sud je verovatno poslednje mesto na svetu gde čovek treba da pokuša da „reši stvari“. Tako da je pitanje šta će vlasnik govoriti nakon što se stvar i okonča pred sudom (ako do toga uopšte i dođe).
A i ono kućište retrovizora zaista deluje kao da ga je neko istopio fokusiranom toplotom. Što ne znači da taj vlasnik nije u pravu. Ko zna. Možda je zaista neka baš loša plastika. „Japanska“.
😀

BB

“ Kažu da „principi nemaju cenu“. “

Sad mi je jasno odakle tolika lova advokatima 😜😂🤣

Reziel

Pa ono, zvao čovek Hondu, tamo ga oduvali, onda ide na sud. Inače pre desetak godina je Mazda u Americi imala sličan problem, samo sa farbom. Topio se na suncu u letnjim mesecima. Vlasnici su napravili kolektivni slučaj, tužbu i dobili na sudu .

MRN

Ja nikada nisam verovao u neki navodni nadnaravni kvalitet Honde ili uopšte „Japanaca“.
Sve je to za mene samo čista konfekcija.

Što se tiče onoga sa početka mog prvog posta, da „principi nemaju cenu“, to sam napisao samo ironično.
A nemam ništa protiv da ti kupci na sudu „odvale Hondu“ ako su u pravu. Naprotiv. Tim pre jer imala je i ona u prošlosti i svojih gafova (da nešto naprave sa serijskom greškom), a ne verujem da je baš uvek bila korektna prema „zajebanim kupcima“.

Renault Terminator🇷🇺Z

I onda kažu kako Renaulti (stari 15 i kusur godina) gore ljeti na autoputu u Crnoj Gori.A nove Honde parkirane tope se na suncu😂…

Peki

Tako vam je to kad volite „JAPANCE“,nikad mi se nisu svidjala njihova vozila.Svaba je Svaba,pavi recite sta hocete…

Popeye

Pa vi se kuca odvojeno.

BB

Ma njemu je hakovan nick, on nikada ne bi tako nešto izjavio… A pogotovo što ga je part time poslodavac naučio da ne čini takve trivijalne greške…

Sasa

Tako je samo Japanac ulazi u dvorište ,nemački polu proizvodi zakrcili servise ,nemoze covek ni ulje da promeni od šerpenja iz Nemačke.