1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Objavljen izgled restomoda čuvenog Mercedes-Benza 190E Evolutiona II
Objavljen izgled restomoda čuvenog Mercedes-Benza 190E Evolutiona II

Objavljen izgled restomoda čuvenog Mercedes-Benza 190E Evolutiona II

8.73K
5
Podelite sa prijateljima:

Kako će izgledati restomod ikonične limuzine s kraja prošlog veka, javnosti je predstavio suosnivač Mercedesovog odeljenja koje se bavi razvojem vozila visokih performansi. Naravno reč je o diviziji po imenu AMG, ali i o Mercedes-Benzu s indeksom 190E Evolution II. Za sprovođenje ovog projekta, odrešene ruke su dobili inženjeri novoformiranog društva HWA.

Sama najava rada na ovom cilju je obelodanjena od strane predstavnika firme HWA AG i to tokom jeseni koju smo upravo otpratili (ovde obično novinari ubacuju „na Instagramu“, ali ova otpraćenost jeste realna, a ne virtuelna).

Automobil kom će biti podarena savremena mehaničko-tehnološka rešenja je iz zlatnog doba takmičarske serije DTM i kao takav će biti prvi proizvod tek osnovane divizije HWA Legacy division. Konkretan model će biti utemeljen na sedanu po imenu Mercedes-Benz W201 iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, s tim da će ga krasiti sve ono što današanja automobilska industrija može ponuditi. Restomod će biti sklopljen u ograničenom broju primeraka.

“Prvi pogled na HWA Evo. U oblasti dizajna je utrošeno više od 12 hiljada radnih časova, a u taj obim angažmana je uključeno i vreme provedeno u razvoju istog, kao i u fino brušenje projektnog vozila. Ovaj stil je božićni i novogodišnji poklon pripremljen od strane talentovanog tima sa sedištem u Afalterbahu. Srećni praznici,” pišu autori ovog projekta.

Sudeći po dizajnu restomoda, HWA Evo će biti izgrađen u istom stilu kao Prodrive P25 – dizajn originalnog modela će bukvalno ostati nepromenjen, ali će svakako biti sprovedene ozbiljne modifikacije šasije, biće ugrađen novi motor, kočni sistem, kao i svi savremeni sigurnosni sistemi smešteni ispod lima.

Ukupan broj ovako skockanih limuzina s oznakom HWA Evo biće tačno stotinu i svaki od njih će koštati po 714 hiljada evra. Nije objavljen datum početka proizvovodnje restomoda, ali ono što se zna i što je očekivano, na vozilima neće biti oznaka Mercedes-Benza, pa ni AMG-a, jer nemački proizvođač nije uključen u ovaj projekat.

AutoRepublika

(8730)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Mogli su navesti barem neki tehnički detalj. Kad već tačno znaju i cenu 😀

s mile

cena odbija od saznanja za bilo koji tehnički detalj 😉 😉 😉

Renault Terminator🇷🇺Z

Ovo je perfekcija.Samo cijena nije normalna.

Vozač

Za te pare dobija se nesto sto samo podseća na merc 190 evo,ne zna mu se ni otac mi majka.Skupa zabava za ljude bez mozga koji imaju višak novca.

Laki 70a

Nemci jedino mogu ostati visoko pozicionirani u svetu automobila jedino ako se vrate korenima. Ako počnu opet da prave automobile kao što su Mercedes W124, W126 itd.
Ako ovako nastave, za deset godina, katanc. Ovo što sad rade je blago rečeno sramota.