1. Home
  2. Vesti
  3. Kim Džong-un dobio novi blindirani Mercedes-Maybach
Kim Džong-un dobio novi blindirani Mercedes-Maybach
14

Kim Džong-un dobio novi blindirani Mercedes-Maybach

308
14
Podelite sa prijateljima:

Severnokorejski pandan našem „ne sme da stane“ predsedniku, Kim Džong-un je uprkos sankcijama dobio novi oklopni primerak modela s oznakama Mercedes-Maybacha.

Južnokorejski novinari su podelili video snimak s novog Sverepubličkog Kongresa majki u Pjongjangu i kada su malo pažljivije pogledali sadržaj, shvatili su i iznenadili se kako je lider Severne Koreje na skup došao u oklopnom vozilu s oznakom na kojoj piše Mercedes-Benz Maybach S650. Ustanovili su da se radi o limuzini za modelnu 2019. godinu, i konstatovali su da takav četvorotočkaš u prošlosti nije bio u floti azijskog diktatora. Kako je ova država pod sankcijama Ujedinjenih nacija od 2006. godine, jasno je koliko je teško bilo uvesti glomazno i preteško vozilo.

To je ostalo kao nepoznanica, ali se zna da je lider severnog dela Koreje pre neke četiri godine dobio restilizovani primerak modela Mercedes-Benz W221 Pullman, i tada je novinar lista nazvanog New York, pronašao dokumentacione tragove prelaska automobila preko teritorije Ruske Federacije, odnosno preko luke u Vladivostoku.

Istraga nije sprovedena povodom novog Maybacha u garaži diktatora. Stručni novinari zaključuju da model S 650 ispunjava standarde zaštite VR10, i konstatuju da se takvo vozilo sklapalo tokom dve godine, i to 2019. i 2020. Zadnje točkove pokreće šestolitarski agregat tipa V12. Deluje da će Mercedes-Maybach postati zvanično prevozno sredstvo ovog lidera, pošto je u službi zamenilo model Maybach 62 iz ranih dvehiljaditih.

Iako je Severna Koreja pod sankcijama, najmanje je devedeset država uključeno u nelegalan izvoz ka toj destinaciji, pa se tako u toj državi mogu pronaći i poljoprivredna dobra, komponente za odbrambenu industriju i transortni sektor.

Da su Korejci, baš to – Korejci, bez obzira da li su sa severa ili juga, svedoči i činjenica da i kolega s juga koristi takođe Maybach. Jun Seok Jeol je svoj primerak ponosno prošetao na vojnoj paradi koja se održava u jednom u deset godina. Zapravo, lider s juga je tokom manifestaciju koristio vozilom domaće proizvodnje, ali je stigao ponosom nemačke industrije automobila, a pride se tu našao i američki SUV.

AutoRepublika

(308)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

14 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Laki

Čovjek nije podlegao „SUV“ trendu, jer mu limuzina dovoljna.🤣

BB

Toliko o sankcijama…
napravljene samo za obični svijet, da bi guzonje mogle da prave izvoz preko svojih kanala…

Renault Terminator🇷🇺Z

„Severnokorejski pandan našem „ne sme da stane“ predsedniku, Kim Džong-un“

Nemojte da vređate Kima,on nije izdajnik svoje otadžbine kao ovaj naš a to je ogromna razlika.

Yankee

Sam podatak da se vozi u Mercedesu, a ne u ZIL-u ga cini izdajnikom hehe

Renault Terminator🇷🇺Z

Pa ni ZIL nije Sjeverno Korejski kao ni Mečka..U ostalom neka se vozi i na Magarcu,samo da nije izdajnik kao Vučić.

Yankee

Njegova logika je izgleda, „radite kako ja kazem, ne kako ja radim“ 😉

Renault Terminator🇷🇺Z

Pa zar je USA logika drugačija?Samo što USA pored svog naroda tu logiku sprovode i nad drugim narodima i državama a ovaj bar na svome narodu.

Yankee

Naravno. Sto ti govori da nije nista bolji od Amerikanaca. 😉

Renault Terminator🇷🇺Z

Pa kako nije bolji?Jel Kim bombardovao Siriju,Irak,Avganistan,Srbiju,Republiku Srpsku,Libiju..Imali Kim širom Svijeta labaratorije za eksperimentisanje sa ljudskim genima,ima li Kim vojne baze širom Svijeta..Porediš babe i žabe.
Sjeverna Koreja danas ne bi imala ni petarde a kamoli arsenal nuklearnih raketa da Amerikanci nisu kakvi jesu.Samo zahvaljujići Amerima imamo ovakvog Kima i Koreju.I pokazalo se potpuno ispravno.Jer jedino takav sistem garantuje nezavisnost i slobodu države i nacije od Amerikanaca i Engleza.

Yankee

„Nezavisnost i sloboda“ u Severnoj Koreji hehehe … Obicna sovjetska/ruska kolonija.
Kad bi sutra otvorili granice – sta mislis koliko od onih 26 miliona stanovnika Severne Koreje bi ostali u Severnoj Koreji?

Renault Terminator🇷🇺Z

Da,da,nezavisna i slobodna,rade ono što je u njihovom interesu a ne u interesu Amerike i Engleske.Za razliku npr od Srbije koja je obična Američka kolonija i radi i ponaša se kako upravnik Hil iz Američke ambasade kaže,nažalost. Ne šljive oni ni Ruse 2%,ako mogu sarađivati,sarađuju i zašto da ne sarađuju.Za razliku od Amerike,Rusi nemaju te agresivne i kolonijalne ambicije da porobljavlaju druge narode i države ako hoćeš da sarađuješ sa njima,dok je kod Amera to uslov,inači si neprijatelj No.1 što im S.Koreja a i Rusija jeste. Svih 26 miliona bi ostalo. Isto kao što se desilo sa Rusima na početku… Pročitaj više »

Yankee

Hehehe kao ne sljive Ruse ni 2%, a Rusi su razlog zasto danas uopste postoje, da nije bilo Rusa ne bi ni nastali kao drzava posle 2. svetskog rata, a posebno bi nestali sa mape sveta ’51. godine. Rusi „nemaju agresivne i kolonijalne ambicije“, samo su celu istocnu Evropu drzali kao svoju koloniju do ’91. i drzali bi i dan danas da su bili sposobni. Ne da ne bi ostalo 26 miliona u Severnoj Koreji nego ni bi ostalo ni ukupno 26 ljudi. Juzna Koreja je 14. u svetu po GDP, Severna Koreja 136 – to sve govori. Eno ti… Pročitaj više »

Renault Terminator🇷🇺Z

Zahvaljujući Kinezima su opstali isto kao što je Južna Koreja opstala zahvuljujući Amerikancima. Samo dobar dio te istočne Evrope je do „ruskog kolonijalizma“ zajedno i pod Hitlerovom komandom satirao sve što je Rusko.Šta je trebalo biti,da ih Rusi poraze i da se povuku iz tih agresorskih zemalja,eto mi smo vas pobjedili,pobili ste nam 20 i kusur miliona ljudi,razorili zemlju i mi sad idemo kući,puji pike sve ostalo što je bilo zaboravljamo idemo svi iz početka..pa ne ide to tako kod ozbiljnih država. Pa Ameri dan danas drže maltene kompletnu Evropu kao koloniju.Samo za vrijeme „ruskog kolonijalizma“ istočne Evrope u samoj… Pročitaj više »

Yankee

Nije mu ni cale bio nista bolji – on se vozio u Lincolnu, ukljucujuci i svoju poslednju voznju. 😉

comment image