1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla Model 3 u februaru porazio VW ID.3 na njegovom terenu
Tesla Model 3 u februaru porazio VW ID.3 na njegovom terenu
3

Tesla Model 3 u februaru porazio VW ID.3 na njegovom terenu

255
3
Podelite sa prijateljima:

U Nemačkoj je u prethodnom mesecu prodato 40.157 baterijskih automobila, što je rast od 127% naspram februara prošle godine. 

Tokom februara najpopularniji baterijski model bio je električni VW up. Mališan iz Volkswagena stigao je do 2.215 registracija, što je impresivan rezultat za vozilo koje se tako dugo nalazi na tržištu i već neko vreme se smatra za „mrtav model“, odnosno poznato je da neće dobiti direktnog naslednika.

Na drugoj poziciji našao se Tesla Model 3, koji je uspeo da nadmaši VW ID.3 na nemačkom tržištu. Model 3 je u februaru došao do 1.910 isporuka, dok je ID.3 brojao do 1.892 prodata primerka.

Četvrto mesto zauzeo je plug-in hibrid. Radi se o Golfu GTE koji je očito vrlo popularan na domaćem tržištu. Za ovu varijantu Golfa odlučilo se 1.667 potrošača u Nemačkoj. Top 5 najprodavanijih baterijskih modela u zemlji Germana u prethodnom mesecu zaokružio je prošlogodišnji evropski bestseler.

On dolazi sa druge strane reke Rajne i radi se o Renaultovom hitu Zoe. Zoe je u februaru u Nemačkoj upisao 1.424 registracije.

Top 20 najpopularnijih baterijskih automobila u Nemačkoj tokom prošlog meseca:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AutoRepublika 

(255)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Nisam ih bas guglao, gledao testove. Ali onako na slepo. Svakako bih radije Teslu izabrao.
Pokazace vreme, mada ce i kupujmo domace u nemackoj odraditi deo posla.

moron

Mislio sam da je ID.4 već startovao sa prodajom ?

BojanNeki

comment image