1. Home
  2. Vesti
  3. Lista omiljenih dopunjivih hibrida otkriva besmisao podele na premijum i velikoserijski segment
Lista omiljenih dopunjivih hibrida otkriva besmisao podele na premijum i velikoserijski segment
9

Lista omiljenih dopunjivih hibrida otkriva besmisao podele na premijum i velikoserijski segment

270
9
Podelite sa prijateljima:

U Evropi se nastavlja rast prodaje priključnih hibrida.

Kupci na Starom kontinentu sve radije kupuju baterijska vozila, te otud i ozbiljan rast isporuka plug-in hibrida na ovom prostoru. Naravno, tu vrlo značajno ulogu igraju i državne subvencije za kupovinu ovakvog tipa hibrida.

Tokom prošlog meseca, najpopularniji plug-in hibrid u Evropi bio je Fordov model Kuga. Za ovaj SUV rešilo se 3.385 potrošača što mu je omogućilo suverenu prvu poziciju na listi. Njegov najbliži pratilac je BMW Serije 3 uz 3.200 registracija, dok je treće mesto pripalo Peugeotu 3008 sa 2.832 isporučene jedinice.

Četvrta pozicija je namenjena još jednom BMW-u, ovaj put je to X5 sa 2.644 prodata vozila, a petoplasirani je Hyundai Tucson uz 2.620 dostavljenih primeraka.

Top 10 najprodavanijih plug-in hibrida u Evropi:

Ranking Model Septembar 2021.
1. Ford Kuga 3.385
2. BMW Serija 3 3.200
3. Peugeot 3008 2.832
4. BMW X5 2.644
5. Hyundai Tucson 2.620
6. Mercedes GLC 2.318
7. Volvo XC40 2.258
8. Toyota RAV4 2.223
9. CUPRA Formentor 2.213
10. BMW X3 2.123

Zanimljivo je da se među deset najbolje plasiranih modela nalaze čak tri četvorotočkaša iz game BMW-a. Osim toga, interesantno je i da su devet od deset najpopularnijih plug-in hibrida u Evropi pripadnici SUV segmenta!

AutoRepublika 

(270)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„đipovi“, „đipovi“ i samo „đipovi“ … Ekološki …
Kako li je BMW „trojka“ tu zalutala ? 🙂 I stvarno, koliki joj je gepek kada je PHEV ?

TheStig

Naš drug moron kralj „prtljažnika“. 🤣

moron

„Bolje išta, nego ništa“
😀

moron

„…. Its boot capacity is 375 litres – 105 down on the other versions in range – due to the need to accommodate the hybrid system’s battery. …“

Zvezdan Božinović

mene mnogo više fascinira to što su naprasno počeli da se u vrhovima prodajnih tabela pojavljuju „premijum“ modeli. Kakva je to posebna devojka, ako je spavala s celim selom?

BB

Jebeš selo tries’ kuća…

moron

Moram da priznam da ne bih znao ni da definišem pojam „premiuma“, pa ne bih bio u stanju ni da sagledam tvoju dilemu 😊

S mile

More bi, i to kako. Prilicno si detaljan, i imas iskustva, lako bi nasao razliku medj proizvodjacima. Sve se to da videti, osetiti, opipati. To i kosta, na kraju krajeva.

Zato srbi postadose Saudijci, vole brate Premium osecaj Audija, u poredjenju sa prethodnim autom…nekim Opelom, Fordom, Renoom…

Iznogud

Jel to ona kuga koja sama od sebe gori?! A narod još kupuje ….vidi se da narod nema pojma….da je bar ima sa dizel motorom …