1. Home
  2. Prezentacije
  3. Stigla nova Kona iz Hyundaija
Stigla nova Kona iz Hyundaija
9

Stigla nova Kona iz Hyundaija

795
9
Podelite sa prijateljima:

Sada će kupcima biti dostupna kao konvencionalni automobil (s motorom SUS). elektromobil, hibrid i „sportista“, što će reći s nalepnicma na kojima piše N Line.

Južnokorejski proizvođač je debi krosovera zvanog Hyundai Kona upriličio u otadžbini još 2017. godine. Sada je brend odlučio da obelodani novu generaciju Kone koja će nastupiti u Sjedinjenim Državama Amerike za modelnu 2024. godinu. Ukupno su četiri varijante zamišljene da se nađu u katalozima prodaje, a mi smo ih pobrojali već u uvodnoj rečenici.

Konstruktori Hyundaija su rad na novom pokoljenju SUV-a započeli tako što su u ruke uzeli novu Konu EV, a potom su se pozabavili izgledom i ostalih alternativa. Na prednjem delu vozila predmet podele su osobene svetlosne trake koje se protežu ivicom haube. Farovi su locirani ispod trake na spoljnim uglovima.

Stil donjeg dela maske je primarni faktor diferencijacije među modelima iz asortimana Kone za 2024. godinu. Električna modifikacija poseduje elemente nalik pikselima, a stajling deli neke naznake s adutima Hiundaija koji dolaze s nalepnicama modela Ioniq. Standardni varijatet, onaj pogonjen motorom s unutrašnjim sagorevanjem, pak ima pravougaoni otvor u ovom prostoru. N linija donosi nabusitiji izgled, što je dobijeno korišćenjem trapeznog elementa.

Kona za modelnu 2024. godinu, gledana s boka, deli mnoštvo pojedinosti, bez razlike o kojoj od četiri pomenute varijante se radi. Hibridna i konvencionalna Konica nude obloge na karoserijama, i to u zoni blatobrana. Varijacije s EV i N Line ovu sekciju donose u istoj boji koja krasi i ostatak školjke. Alternativa N Line poseduje zadnji spojler, bočne suknjce u srebrnoj nijansi i ima dostupne crne komade plastike u kućištima retrovizora, ali i na krovu.

Zadnji deo je uklopljen tako da čini celinu s njuškom, a to je postignuto implementacijom svetlosne trake koja je par one na prednjem delu. Štop svetla su, nalik farovima, izmeštena niže i ispod svetleće trake. Pride, varijacija s oznakom N Line promoviše i dvostruke završetke izduvnih cevi.

Nova Kona EV se po dužini prostire na 4.355 milimetara, što je za 15 santimetara impresivnije no ranije, dok je međuosovinski razmak uvećan za 60 milimetara. Širina je nabujala za dodatnih 25 milimetara.

Novu Konu u unutrašnjosti kras par ekrana dijagonale 12,3 inča i oni su objedinjeni. Ručica menjača se nalazi uz obruč upravljača, dok je ispod velikih monitora, u centralnoj zoni grebena smešten duet otvora za ventilaciju i set komandnih površina za upravljanje sistemom HVAC. Na konzoli se nalazi i još jedan rotacioni taster, ali čemu služi – Bog sveti nek zna…

U drugom redu se nalazi jednostavna klupa za sedenje. U objavi korejske firme stoji da i ovaj deo vozila prati filozofiju apliciranu na Koni, a ona bi se mogla svesti na to da je ovo vozilo „21. veka s urbanim estetskim pojedinostima.“

Nemamo pojma ni o dostupnim pogonskim sklopovima, niti o kompletnim tehničkim specifikacijama za novu Konu. To ćemo čuti u novom talasu „premijernog“ predstavljanja.

AutoRepublika

(795)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

greska!

Izmenjeno 1 godina pre od strane Matija
Matija

Nedostaje nam pogled sa strane:

comment image

Crne plastike ima malo previse. Cini auto jeftinim i gura ga u pravcu crossovera, sto zapravo nije. Sa preciscenim dizajnom bio bi to lep i kvalitetan auto.

Izmenjeno 1 godina pre od strane Matija
igi

Trenutna Kona, a i prethodna, je jedna od najlepših u klasi. Ova… Sačekaću da je vidim uživo, na slikama bi mi delovala ok da ne znam kako izgleda prethodni model.

moron

Ah, nedavno sam sedeo u salonu u ovoj sadašnjoj, „staroj“ Koni … Žao mi je što sam u medjuvremenu obrisao fotografije moje glave u odnosu na „nebo“. Bilo je tragikomično. Doduše, ni ja nisam normalan u smislu „dužine trupa“. Ali, ni ono nije normalno.
Top paket opreme uz 1,6T AWD i DCT je imao cenu od čak 30.090.

TheStig

A reci mi molim te šta je problem sa tom cijenom? Taj pogonski sklop ima bukvalno od opreme sve što možeš da sanjaš kod NJemaca čak i za 45 ili 50 000 EUR. Da ne spominjemo 200 ks i awd sistem.

moron

Radi se o vozilu dugom 418 cm, koje je uz to dosta teskobno unutra ( komforniji je Yaris Cross, koji je takodje 418 cm).
Puno je po meni danas 30.000 za nehibrid i to na zalasku tržišnog života. Bar za moj ukus. Kao hibrid, ta Kona bi u toj opremi koštala oko 36.500.

TheStig

To koliko je vozilo dugo, široko, visoko nema veze sa cijenom. Cijenu određuje tehnologija i oprema. Napraviti vozilo dužim je par desetaka cm čelika i lima plus plastika i isto toliko žice. Napraviti awd sistem i nakrcati automobil raznoraznim sistemima je nešto drugo potpuno. Tu leže pare. Uostalom otiđi do VW salona i vidi koliko koštaju njihove kvazi tvorevine full opremljena (Seat Arona i VW Troc). Na zalasku tržišnog života? Druže Morone zvučiš sad kao moja jedna poznanica. Nasadila se bila da kupi tel. Kao i sve napirlitane žene danas hoće Iphone. A i to joj je na granici mogućnosti.… Pročitaj više »

moron

Pa, šta misliš zašto ja koristim nik „moron“ ? 😊
Sa razlogom 😊

TheStig

Hehehe zlo si 😀