1. Home
  2. Prezentacije
  3. 5 fascinantnih stvari koje aktuelni Bentley Continental GT čine posebnim
5 fascinantnih stvari koje aktuelni Bentley Continental GT čine posebnim
0

5 fascinantnih stvari koje aktuelni Bentley Continental GT čine posebnim

558
0
Podelite sa prijateljima:

U novom Bentley Continentalu GT ima gotovo osam kilometara žica.

Bentleyjev novajlija je enciklopedijska definicija „grand tourera“. Ovaj automobil poseduj visokokvalitetan enterijer i motor sa 12 cilindara, upakovane u krajnje luksuzan paket. Uz to, demonstracija je napredne tehnologije. Krasi ga novi „blagi“ hibridni sistem, u centru kojeg je postavka od 48 V, koja takođe napaja i aktivne horizontalne stabilizatore, koji sprečavaju moćno ogibljenje da dozvoli bilo kakvo naginjanje u krivinama. Pored toga, inteligentni sistem pogona na sve točkove reguliše raspodelu obrtnog momenta pozadi, u zavisnosti od režima vožnje. I, to nije sve…

„Ja imam moć“

Ispod haube novog Continentala GT počiva unapređeni 6,0-litarski twin-turbo W12 sa 635 ks i 900 Nm. Motor je dobio asistenciju u vidu elektrosistema od 48 V i tehnologiju poput start-stop funkcije, kretanja po inerciji i deaktivacije cilindara, što doprinosi boljih ekološkim atributima i manjoj potrošnji. Da bi ova postavka funkcionisala, softver menadžmenta motora mora da izvede 300 miliona kalkulacija u sekundi.

Unapređeni agregat je uparen sa novim osmostepenim menjačem s dvostrukom spojnicom. Conti GT-u obezbeđuje sprint do 100 km/h za 3,7 sekundi i maksimalnu brzinu od 333 km/h.

„Zvuči šašavo, ali sada bolje vidim“

Novi Bentleyjev kupe poseduje prednje farove sa kristalno čistim efektom, koji evocira na skupocenu staklariju. Unutar svakog kućišta se nalazi po 82 LED diode.

„Sad ga vidiš, sad ga ne vidiš“

Ukoliko vam prisustvo displeja info-zabavnog sistema ide na živce, rešenje postoji. Sasvim je logično da kupci Benlteyja cene tradicionalan izgled, a mogu ga dobiti tako što se displej zarotira i otkrije tri analogna pokazivača na drvenom panelu.

Ovo je omogućeno uz pomoć 40 pokretnih delova, uključujući dva elektromotora sa sopstvenim prenosom.

„Kada slušam muziku, slušaju je i komšije“

Za vrhunski audio ugođaj je zadužena firma Naim, tako da je predorgazmična audiofilska vožnja zagarantovana. Sistem se sastoji od 18 zvučnika, uz dva aktivna bas transduktora. Da li treba spomenuti da pojačalo raspolaže snagom od 2.200 W?

„Uuuuuu žice“

Da bi kompletna tehnika funkcionisala, u vozilo je implentirano ožičenje koje je u zbiru dugačko 8 kilometara. Elektronika uključuje 2.300 kola i 92 kontrolne elektronske jedinice, da bi sve radilo „kao sat“.

 

(558)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments