1. Home
  2. Vesti
  3. Isuzu gradi novi testni centar nazvan Zemaljska laboratorija
Isuzu gradi novi testni centar nazvan Zemaljska laboratorija
0

Isuzu gradi novi testni centar nazvan Zemaljska laboratorija

90
0
Podelite sa prijateljima:

Japanski proizvođač lakih komercijalnih vozila Isuzu Motors je objavio da planira gradnju nove celine u okviru proizvodnog kompleksa koji posluje u janaskom gradu po imenu Fudžisava, a u kom bi se zaposleni bavili razvojem i testiranjem komponenti za električnavozila.

Novi centar, nazvan Zemaljska laboratorija (Earth Lab), predstavlja deo novog plana Isuzua,vrednog 6,8 milijardi američkih dolara, a koji bi trebalo da ishoduje dostizanjem ugljenične neutralnosti i digitalne transformacije. Ta strategija je obnarodovana prošlog maja i osmišljena je da ojača sposobnost kompanije da ocenjuje i testira komponente električnih vozila.

Najpre se misli na baterije, električne motore i ostale podsistem pogonskog sklopa. Pride, predmet procene će biti i sistemi za upravljanje toplotom baterijskog pakovanja, a u fokusu će se naći i laka komercijalna vozila s vodoničnim gorivnim ćelijama.

Nadležni u grupi Isuzu su naveli da su posvećeni razvoju i plasmanu vozila s lokalnom nultom emisijom izduvnih gasova i to u svim segmentima komercijalnih vozila. Cilj je oročen za dostizanje do 2030. godine, a obuhvata baterijska vozila (segment BEV) i ona s vodoničnim gorivnim ćelijama (kategorija FCEV).

U pisanoj izjavi kompanije iz Azije stoji i ovo: “Pošto se komponente za električna vozila značajno razlikuju od onih koje se ugrađuju u vozila pokretana motorima s unutrašnjim sagorevanjem, od krucijalne je važnosti za nas da budemo u poziciji da nezavisno testiramo, procenjujemo i razvijamo delove i sisteme za EV.”

Novi centar je planiran za pokretanje u junu 2026. godine i očekuje se da doprinese Isuzuovom brzom razvoju vozila s lokalnom nultom emisijom izduvnih gasova.

Kompanija navodi da očekuje da će nova celina “pomoći u dubljem razumevanju karakteristika baterija, dozvoljavajući dostizanje najboljih moći upravljanja performansama baterija i optimizaciji funkcionalnosti uklopljenih komponenti za električna vozila. Tu se misli, pored baterija, i na elektromotore i sisteme koji upravljaju njihovim radom. Sve to doprinosi jačanju autonomije i performansi vozila”.

AutoRepublika

(90)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments