1. Home
  2. Vesti
  3. Stellantis potvrdio, Peugeot 308 će imati i krosover varijantu
Stellantis potvrdio, Peugeot 308 će imati i krosover varijantu
2

Stellantis potvrdio, Peugeot 308 će imati i krosover varijantu

657
2
Podelite sa prijateljima:

Francuzi kreću u opštu ofanzivu u C segmentu.

Peugeot 308 nove generacije od starta je dostupan kao hečbek i karavan, ali pored konvencionalnih SUS motora, u ponudi su i baterijske verzije, tačnije priključni hibridi. Po svemu sudeći, gama 308-ice značajno će se uvećati u narednim godinama.

Osim što se očekuje dolazak EV izdanja, Stellantis je potvrdio i da će Peugeot 308 dobiti i korover varijantu. “Lav” ovaj potonji model interno naziva “P54” odnosno “Project 54”. Tako će četvorotočkaš iz C segmenta dobiti novu verziju, koja će poprimiti forme kupeolikog krosovera.

Francuska stručna štampa smatra da Peugeot sa ovim automobilom nišani Renault Arkanu, s tim da je razvojno odeljenje dobilo kompleksan zadatak – ne sme se ugroziti vrlo dobra prodaja SUV modela. Dakle, ne sme biti kanibalizacije unutar portfolija.

Još jedna interesantna glasina stiže iz zemlje Gala – neće biti elektrifikacije za Peugeot 308 Cross. Umesto plug-in hibrida, u ponudi će biti samo termički motori! Čak se veruje da će i dizel ostati dostupan za kupce i kod ovog modela.

Ono što je Stellantis već potvrdio, to je da će se P54 proizvoditi u fabrici u Muluzu. S druge strane, nagađa se kada bismo mogli da vidimo ovaj kupeoliki krosover… Pojedini franački novinari ističu da će debi biti upriličen na proleće naredne godine, te da će proizvodnja startovati krajem iste. Navodno, prvi primerci bi bili dostavljeni vlasnicima početkom 2023. godine.

Kako je Opel do sada slepo pratio korake Peugeota (otkako je deo PSA grupe tj. Stellantisa), trebalo bi očekivati da i nova generacija Astre dobije sličnu verziju. Sa takvim pristupom i jakim padom prodaje osme generacije Golfa, jasno je da bi dvojac Astra-308 mogao da ozbiljno ugrozi lidersku poziciju Volkswagenovog hečbeka.

AutoRepublika 

(657)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

…od naredne godine i f1 u crossover varijanti.😂

moron

„Tako će četvorotočkaš iz C segmenta dobiti novu verziju, koja će poprimiti forme kupeolikog krosovera.“

„Povraća“ mi se od te forme, bez obzira na brend.