1. Home
  2. Vesti
  3. Stigao je zvanični kraj Top Geara… Za sada
Stigao je zvanični kraj Top Geara… Za sada
0

Stigao je zvanični kraj Top Geara… Za sada

1.42K
0
Podelite sa prijateljima:

Posle čak 33 sezone i 240 epizoda (78 sezona i 764 epizode ako bi zajedno računali i originalno izdanje), Top Gearu je došao kraj. Mnogi će reći da je serijal praktično umro još na kraju 2015. godine kada je kanal BBC odlučio da ne produži ugovor sa „velikom trojkom“ Džeremijem Klarksonom, Ričardom Hamondom i Džejmsom Mejom, ali je činjenica takva da su i naslednici imali trenutke slave.

Trenutnu vozačku postavu čine Kris Haris, Fredi Flintof i Pedi Meginis i serijal je prethodnih godina imao u proseku oko 4,5 miliona gledalaca po epizodi.

Poslednja sezona pod brojem 33 se emitovala na malim ekranima još u decembru protekle godine. Snimanje naredne sezone je započelo nedugo kasnije, pre nego što je 45-godišnji Flintof učestvovao u velikoj nesreći na stazi Top Geara. Izgubio je kontrolu nad Morganom na tri točka i automobil se prevrnuo nekoliko puta. Brzo je helikopterom prebačen u lokalnu bolnicu i njegov oporavak traje do današnjeg dana.

Kao što možete da vidite na priloženoj fotografiji, Flintof izgleda kao da je video bolje dane i njegove povrede su bile uglavnom na licu, ali je imao i polomljena rebra. BBC je brzo reagovao i suspendovao dalje snimanje 34. sezone. Kao razlog se spominje upravo povreda Flintofa. Po prvi put je viđen nakon saobraćajne nesreće proteklog meseca kada je prisustvovao utakmici kriketa između Engleske i Novog Zelanda.

Iako bi bilo lako zaključiti da bi Top Gear samo mogao da zaposli novog voditelja, ali ova nesreća je bila samo jedna u nizu do te mere da se umešala i  britanska agencija za bezbednost na radnom mestu HSE (Health and Safety Executive). Svi se sigurno sećamo nesreće nekadašnjeg voditelja Hamonda od pre par godina baš tokom snimanja kada je izbegao smrt za dlaku.

HSE je nedavno kompletirao svoju istragu, ali rezultati nisu javno objavljeni. Međutim, kolege iz medija „The Sun“ kažu da im je „blizak izvor“ pričao kako je Flintof čelnicima Top Geara izneo svoje primedbe na račun bezbednosti tokom snimanja. Ovi su ga ignorisali i rekli da je sigurnost na najvećem nivou, a baš tokom snimanja te epizode je voditelj doživeo spomenutu nesreću.

Televizijska kuća BBC je kasnije Flintofu isplatila sumu od 11,2 miliona dolara, a pretpostavićemo da sadržaj spomenutog HSE-a nije bio pozitivan na račun bezbednosti zbog čega je serijal ugašen.

Tračak nade se rodio u zvaničnom izveštaju BBC-a gde kažu da je „serijalu kraj za sada“, a upravo ove poslednje dve reči nam daju nadu da će Top Gear ponovo oživeti u budućnosti.

AutoRepublika

(1419)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments