1. Home
  2. Vesti
  3. Dopunite rezervoar bez odlaska na pumpu
Dopunite rezervoar bez odlaska na pumpu
0

Dopunite rezervoar bez odlaska na pumpu

2.99K
0
Podelite sa prijateljima:

Sipanje goriva više neće morati da se obavlja isključivo na benzinskim stanicama, zahvaljujući usuzi koju je u Velikoj Britaniji predstavila nova kompanija Zebra Fuel.

Naime, trenutno na području centralnog Londona, sa tendencijom širenja ponude na područje celog grada, moguće je naručiti dizel gorivo, a uskoro i benzin, i dobiti ga na kućnu ili bilo koju drugu željenu adresu. Kompanija ima u planu da sličnu uslugu ponudi i za električne automobile.

Kako bi se kvalifikovali za korišćenje ove usluge, neophodno je da posedujete aplikaciju koja će vas navoditi kako da unesete lokaciju automobila i ostale nužne podatke. Korisnici će biti upitani i o željenom vremenu, količini goriva kojom žele da im limeni ljubimac bude dopunjen, a biće, takođe zamoljeni da poklopac rezervoara ostave otvorenim. Malo kombi vozilo kompanije Zebra Fuel, sa cisternom goriva, potom će doći do automobila, a radnik kompanije će dopuniti rezervoar kupljenom količinom goriva.

Naknada za korišćenje usluge iznosi 2,99 britanskih funti, izuzev u časovima najvišeg opterećenja, kada cena raste na 3,99 funti. Inače, cena samog goriva je potpuno konkurentna u odnosu na cene koje plaćate na samoj benzinskoj stanici, uz napomenu da su usluge kompanije Zebra Fuel, dostupne tokom celih 24 sati dnevno. Ovo znači da ćete svoj automobil, ukoliko ste u Londonu, moći da dopunite, čak i dok spavate.

Kapital novoosnovane kompanije Zebra Fuel iznosi 2,5 miliona američkih dolara, a jedan od suvlasnika je i Aleks Česterman, u čijem vlasništvu se nalazi i vebsajt za promet nekretnina Zoopla.

Jedan od osnivača kompanije, Benis navodi: “Mi smo ekvivalent pit stopa iz Formule 1, samo što funkcionišemo mimo staze, odnosno u svakodnovnom ambijentu. Možemo da dopremimo gorivo do vašeg automobila, kombija ili kamiona i tokom noći, tako da kada se vlasnik probudi, ima pun rezervoar goriva i ne mora da gubi vreme na benzinskim pumpama. Naš cilj je da zamenimo benzinske stanice, na taj način što ćemo dopunu goriva vršiti brže, jeftinije i blagonaklonije u odnosu na prirodno okruženje, u odnosu na njih.”

Zebra Fuel gorivo nabavlja od konvencionalnih dobavljača, a odsustvo tradicionalnih smeštajnih kapaciteta, obezbeđuje niže troškove skladištenja i konkurentne cene goriva. Jedna od ozbiljnijih potencijalnih prepreka, sa kojom će se Zebra Fuel sasvim izvesno suočiti, odnosi se na regulativu vezanu za skladištenje i manipulaciju benzinom, koja je prirodno, znatno strožija od one vezane za dizel. Razlog tome je, svakako veća osteljivost benzina na različite uslove.

 

(2991)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments