1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Stellantis prodao deo nekretnina u istorijskom sedištu Opela
Stellantis prodao deo nekretnina u istorijskom sedištu Opela

Stellantis prodao deo nekretnina u istorijskom sedištu Opela

1.42K
4
Podelite sa prijateljima:

Mere štednje nastavljaju da budu primenjivane u Opelu. Matična grupacija Stellantis je sada prodala deo nekretnina na lokaciji centrale marke Opel u Rizelshajmu na Majni, s tim da dogovor podrazumeva da novi vlasnik kupljenu imovinu izdaje starom imaocu.

Predmet kupoprodaje su bile tri nekretnine ukupne površine koja prevazilazi 700 hiljada kvadratnih metara u blizini frankfurtskog aerodroma. Kupac je grupacija VGP koja je angažovana u upravljanju, razvoju i logistici komercijalnih nekretnina. Ovo je najveća kupovina u istoriji te kompanije, misleći na segment nekretnina koje su povučene iz upotrebe od strane prethodnog vlasnika, a koje su bile u funkciji privredne delatnosti.

“Stellantis će u početku nastaviti da koristi taj prostor, dok će postepeno odstupati, omogućavajući na taj način sprovođenje dalje volje novog vlasnika,” objasnili su iz VGP-a. Stellantis se trenutno bavi optimizacijom lokacije u Riselshajmu kao mesta sa tradicijom dužom od jednog stoleća.

Sedište je dugo bilo predmet mera štednje Opelove matične kompanije Stellantisa. Otkako je grupa PSA preuzela Opel, značaj ovog proizvođača automobila je sve manji. Od tada se prodaja Opela i Vauxhalla skoro prepolovila, pa je spala na oko 428 hiljada vozila u Evropi. Podsetimo i da Opel nije zastupljen na važnim tržištima kao što su SAD i Kina.

Još je grupa PSA već značajno smanjila broj angažovanih radnika na proizvodnoj lokaciji u Rizelshajmu, odnosno u sedištu tradicionalnog brenda. Tehnički razvoj, srce svakog proizvođača automobila, pre nekoliko godina je delimično prebačen na spoljne poslove serviseru po imenu Segula. Nedavno je objavljeno da će razvoj (CAD) u Rizelshajmu biti obustavljen tokom 2024. godine, a vredno pomena je i to da se Opelova Astra, između ostalog, sklapa u istorijskom sedištu firme.

Kompanija VGP, koja se bavi razvojem nekretnina, specijalizovana za renoviranje bivših industrijskih lokacija, želi da iskoristi novostečeno zemljište za razvoj komercijalnog područja. Industrijska preduzeća, kao i mala i srednja preduzeća sa visokom dodatom vrednošću, trebalo bi da se nasele na površini od oko 350 hiljada „kvadrata“. „Projekat renoviranja će se sprovoditi u bliskoj saradnji sa Opelom i gradskom upravom Rizelshajma“, nastavlja VGP objavu u saopštenju.

Opelovu lokaciju u Rizelshajmu karakteriše pre svega strateški povoljan položaj. Udaljena je samo petnaestak minuta vožnje automobilom od aerodroma u Frankfurtu, ima direktnu železničku vezu od aerodroma do sedišta Opela, povezanost fabrike s rekom Majnom i direktne veze sa tri ekonomska centra u vidu gradova Frankfurta, Vizbadena i Majnca.

Za kraj još da kažemo da je belgijska grupa VGP kupila imovinu na četrdeset lokacija u Nemačkoj a imaih i u drugih sedamnaest evropskih zemalja. Sedište tog društva je u lučkom gradu Antverpenu.

AutoRepublika

(1416)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Darko

Francuzi postepeno gase Opel

Balkanboj

Francuzi se polako svete za WW2….

s mile

Sve postaje copy paste, gase se razvojni, dizajnerski centri, jer je jedan dovoljan, a ostali će primenjivati ono iz Centrale.

MRN

Sve su ovo logični potezi. Obostrano.