1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Maska hladnjaka na Audijevim modelima neće više ličiti na “grčki nos”
Maska hladnjaka na Audijevim modelima neće više ličiti na “grčki nos”
0

Maska hladnjaka na Audijevim modelima neće više ličiti na “grčki nos”

695
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka premijum marka Audi smatra da je trka u uvećanju dimenzija maske hladnjaka besmislena i da u konkretnom slučaju svakako ne važi narodna umotvorina “što veće – to bolje”.

Audi je saopštio da se povlači iz takmičenja u oblikovanju sve veće maske hladnjaka, koje mi od milošte nazivamo “Slonovo uvo”. Na ovaj način, Nemci su sugerisali da će budući stil automobila marke Audi više biti usredsređen na inteligentiji dizajn rešetke hladnjaka, radije nego na akcentiranje glomaznosti iste.

“Proizvođači poput Lexusa, BMW-a, Toyote i Genesisa su očigledno poklekli pred trendovima implementacije što obimnije maske hladanjaka, u želji da pojava njihovih vozila na drumu bude što upečatljivija,” rekao je šef dizajna Audija, Andreas Mind u razgovoru sa američkim novinarima.

Umesto sve veće rešetke hladnjaka, od Audija možemo očekivati da se poigra sa nijansama, trimovima i panelima na čelu vozila, kako bi se postigao što viši stepen privlačnosti i jedinstvenosti pojave vozila sa oznakama “četiri prstena” na haubi.

“Kada okvir ofarbate u crnu boju, on tada izgleda veći nego što zapravo jest. Nasuprot tome, kada ga ofarbate u identičnu boju kojom je karoserija nijansirana, tada izgleda manji. Postoji dosta kreativnih i mudrih načina kako da arhitekturu prilagodite onome što želite da postignete. Imamo popriličan broj ideja sa tim u vezi, Nema smisla forsirati ogromne čeljusti na automobilu,” rekao je Mind.

Deluje da je prvi model marke na koji je primenjena nova filozofija, pre nekoliko dana predstavljeni na Salonu automobila u Los Anđelesu, koncept limuzine e-tron GT. Ovo jeste posve logično, prevashodno zbog toga što elektromobili čak ni sa tehničke strane, zbog odsustva motora sa unutrašnjim sagorevanjem, nemaju potrebu za velikom količinom vazduha koja bi hladila pogonsku jedinicu. Ujedno, rast popularnosti električnih automobila, biće i uzrok velikih dizajnerskih promena koje su pred nama.

Ovo bi moglo da istovremeno označi i kraj za jednodelne maske hladnjaka koje su bile svojevrsni zaštitni znak Audijevih modela. Mind naglašava da bi okvir maske hladnjaka u bliskoj budućnosti, mogao nestati zauvek.

„Moguće je da će se granica između posedovanja i odsustva maske hladnjaka, tokom vremena lagana istopiti, pa da tako i okvir maske hladnjaka ode u istoriju. Samo pokušajte da zamislite koje bi nam sve to mogućnosti u polju dizajna otvorilo,” dodao je on.

“Svakako nas čeka puno uzbuđenja u budućnosti automobilskog dizajna.”

AutoRepublika

(695)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments