1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Alfa Romeo odaje počast svojem italijanskom poreklu specijalnom serijom Tributo Italiano
Alfa Romeo odaje počast svojem italijanskom poreklu specijalnom serijom Tributo Italiano

Alfa Romeo odaje počast svojem italijanskom poreklu specijalnom serijom Tributo Italiano

167
1
Podelite sa prijateljima:

Alfa Romeo je predstavila novu specijalnu seriju pod nazivom Tributo Italiano, koja će biti dostupna u čitavoj paleti modela i na svim globalnim tržištima. Time se odaje počast italijanskom poreklu brenda.

Verzija Tributo Italiano za modele Tonale, Giulia i Stelvio je ekskluzivno dostupna u tri boje eksterijera – Rosso Alfa, Verde Montreal i Bianco Alfa. To su u stvari nijanse crvene, zelene i bele i predstavljaju boje italijanske zastave.

Zahvaljujući tome, kompaktni SUV Tonale prvi put ima donji deo karoserije u boji, a razlikuje se i po crnim detaljima. Svaki model dobija jedinstveni set alu felni od 19 inča na Giuliji, 20 inča na Tonaleu i 21 inča na Stelviju. Ostali detalji eksterijera uključuju crni krov, crvene kočione čeljusti Brembo i poklopce retrovizora sa detaljima italijanske zastave.

U unutrašnjosti, dizajneri Alfe Romea odabrali su crne kožne presvlake sedišta sa crvenim šavovima i detaljima perforacije, uz specijalni vez na naslonima za glavu. Crveni šavovi su prošireni na instrument tabli, centralnoj konzoli i panelima vrata. Tonale Tributo Italiano takođe dodaje ugljenične detalje na osvetljeni umetak na instrument tabli kako bi se razlikovao od nižih ukrasa.

Tributo Italiano je vrh ponude za svaki model, osim performantnih verzija Quadrifoglio, tako da je oprema prilično izdašna. Standardne karakteristike uključuju dvozonsku kontrolu klime, volan sa grejanjem, aluminijumske ručice menjača, ambijentalno osvetljenje, grejanje i ventilaciju prednjih sedišta, električna vrata prtljažnika na Stelviju i Tonaleu, i audio sistem Harman Kardon sa 14 zvučnika.

Opcije pogona za Giuliju i Stelvio uključuju turbo motor od dva litra sa 206 kW (280 KS) i 2,2-litarski turbodizel sa 154 kW (210 KS). Oba su povezana sa 8-brzinskim automatskim menjačem koji šalje snagu na sva četiri točka. Alfa Romeo takođe nudi opciju slabijeg 2,2-litarskog turbodizela od 118 kW (160 KS), što je jedini način da dobijete pogon na zadnje točkove.

Tonale Tributo Italiano je dostupan sa snažnijom verzijom 1,5-litarskog mild-hibridnog benzinskog motora sa snagom od 118 kW (160 KS) ili sa hibridom plug-in sa kombinovanom snagom od 206 kW (280 KS). Sva tri modela su opremljena sa aktivnim oslanjanjem „Active Dual Stage Valve Suspension“.

Verzije Tributo Italiano su već dostupne na vodećim evropskim tržištima.

AutoRepublika

(167)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

„Tributo Italiano“ – pa, naravno, potrebno je podsetiti publiku da je Alfa cuvena italijanska marka a ne neki anonimni deo nekog bezveznog Stelantisa, kome obicna publika ne zna ni ime! Bilo bi dobro da se Alfa posle toliko decenija potucanja po svetu vec jednom okrene svom korenu i da se „pari“ sa italijanskom elitom Ferari-Maserati-Lancia-Alfa a ne sa amerikancima!