1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Koncept CFMoto 125NK daje uvid u buduće motocikle ove marke za početnike
Koncept CFMoto 125NK daje uvid u buduće motocikle ove marke za početnike
1

Koncept CFMoto 125NK daje uvid u buduće motocikle ove marke za početnike

69
1
Podelite sa prijateljima:

Kineski proizvođač motocikala koji je u uzletu, i koji gradi dugoročan i stabilan partnerski odnos s KTM-om, firma CFMoto je u Milanu predstavila koncept 125NK, uz očitu želju da novitet postavi standard u klasi motocikala za početnike. Da bi to postigao, CFMoto se opredelio za sportski i futuristički prilaz novom dvotočkašu za početnike.

Nasutpom na manifestaciji EICMA 2023 CFMoto je pokazao da je jedan od najviše cenjenih brendova iz Kine i da želi da ponudi modele u svim motociklističkim klasama. Tako pisasmo pre dan-dva o modelu 450MT iz segmenta  avanturističkih motocikala, a predtavljen je mačo (konceptni) model inspirisan relijem i nazvan MT-X.

Sada je došao trenutak i da pogledamo pristupačniju opciju namenjenu segmentu početnika. CFMotoova serija NK je bila oslonac u liniji i nudila je modele za vozače svih nivoa veština. Trenutno, 800NK stoji kao vodeći model, a koji se može pohvaliti snagom i tehnologijom preuzetom direktno iz KTM-ovog motora LC8c (CFMoto ovo uopšte i ne krije, a i zašto bi skrivao vezu s premijum brendom). Ovog puta, CFMoto je predstavio upečatljiv novi koncept koji bi možda mogao da promeni igru na tržištu početničkih dvotočkaša. Pred nama je konceptni 125NK.

CFMoto je, na sličan način kao kod koncepta po imenu MT-X, učinio vrlo malo da otkrije tačne specifikacije koncepta 125NK. Međutim, iz samog imena, kao i segmenata tržišta na kojima CFMoto posluje, lako je zaključiti kakve će performanse ovaj motocikl doneti na sto. Više nego verovatno, videćemo tečno hlađen, jednocilindrični motor sa ubrizgavanjem goriva koji ne proizvodi više od 15 konjskih snaga iz 125 kubnih centimetara zapremine – što je priznato kao ograničenje kada je u pitanju izlazna snaga za dvotočkaše kojima je moguće upravljati vozačkom kategorijom A1.

Međutim, u tehnološkoj strani jednačine CFMoto može da poludi i zaigra se s konceptnim 125NK-om. Zaista, samo po izgledu, čini se da je to dobro i zaista tako. Stilski, koncept 125NK pozajmljuje mnogo dizajnerskih naznaka od koncepta NK-C22 koji je na kraju postao 800NK. Naravno, koncept 125NK veoma liči na svoju veću braću i sestre, tako da će vozači početnici koji su se zaljubili u ultra-futuristički sportski stil serije NK sigurno biti zadovoljni.

Napred, nalazimo elegantnu i preteću masku opremljenu prepoznatljivim LED farovima, dok je uključivanje vazdušnog kanala na prednjem točku (sigurno više za predstavu nego za bilo šta drugo) znak za stil koji je inspirisan performansama motocikla.

Naravno, ne postoji tačan datum kada će ovaj motocikl izaći na tržište, jer je to još uvek samo koncept. Međutim, ako postoji nešto što smo saznali o ljudima iz CFMotoa, to je da oni rade veoma brzo kako bi svoje modele izveli u narod.

MotoRepublika

(69)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Nisam u svijetu motocikala, ali mi se sviđa ovja model, a čini mi se da CFmoto ima zdravu strategiju razvoja