1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Rekordna prodaja Ducatija u prvom polugođu 2023. godine
Rekordna prodaja Ducatija u prvom polugođu 2023. godine

Rekordna prodaja Ducatija u prvom polugođu 2023. godine

218
0
Podelite sa prijateljima:

Italijanska marka koja sklapa premijum motocikle i posluje u sastavu grupacije Volkswagen, Ducati je postigao najbolji prodajni rezultat ikada u prvom polugodištu tekuće godine. To je postignuto zahvaljujući isporuci 35 hiljada primeraka dvotočkaša, na svetskom nivou posmatrano.

Ovaj trend rasta prodaje je prisutan već nekoliko poslednjih godina, a poseban skok je u tom smislu uočen s promocijom najsvežijih modela koji su se pokazali omiljenim među vozačima svih preferencija. Prvo tromesečje ove godine je obeleženo velikim uspehom u realizaciji, dok se na to nadovezao još bolji drugi kvartal.

I zaista, Frančesko Milicija, potpredsednik Ducatija zadužen za prodaju i postprodaju, izrazio je uzbuđenje vanserijskim prodajnim postignućem. To je prokomentarisao sledećim rečima:

“Kompanija je tokom ovog polugodišta postigla najveće rezultate u smislu obima isporuka. Dostigli smo realizaciju od 34.976 motocikala, dokazujući na taj način da klijenti cene našu ponudu, koja je uzgred budi rečeno, šira nego ikada.”

Ovi stavovi su izneti u zvaničnom saopštenju za štampu. Korišćenje svih ovih hvalospeva jeste opravdano u poslovnim rezultatima, i pokazuje i težnju kompanije da ostane jedan od najdominantnijih igrača u industriji proizvodnje motocikala. Hajde da te brojke o kojima izveštavamo pogledamo malo izbliza.

Broj prodatih vozila ovog brenda otkriva da je indeksiran rast od pet procenata u odnosu na isti period iz 2022. Inače, i ti rezultati su u tom trenutku bili istorijski, rekordni. Odmah se da primetiti da je Ducati najbolje prošao na tri velika tržišta. Italija je prva sa isporukom 6.639 motora uz rast od 10%. Druge su Sjedinjene Američke Države s prodajom od 4.505 jedinica (+11%), dok je treće po značaju tržište Nemačke. Germani kupiše 4.217 Ducatija uz rast prodaje od 13%.

Kako i rekosmo, veliki deo zasluga za ove rezultate ide na račun promocije noviteta. Ducati je u prethodnih par godina dobrano osvežio paletu vozila i sada nudi motocikle s najboljom tehnologijom koja se može pronaći na dva točka.

Imajući to u vidu, ne bi trebalo da nas začudi podatak da je napopularnija gama modela po imenu Multistrada V4. Motocikli s tim oznakama su isporučeni na 6.382 adrese kupaca u analiziranom periodu. Na drugom mestu je model Ducati Monster (4.299 jedinica). U pitanju je lagani dvotočkaš iz kategorije „golaća“ (naked). Treći je Scrambler 800, s tiražom od 3.581 primeraka.

Analitičari predviđaju jednako dobru 2024. godinu za Ducati, ako ne i bolju. Ovo između ostalog dolazi i kao posledica vanserijskih uspeha Ducatija u trkačkom sportu. Ali, i bez pomena auto-moto sporta, Ducati je spremio niz sitnijih ažuriranja za modele u ponudi, pa će se nuditi nove koloritne šeme i tehnološka unapređenja koja su u međuvremenu komercijalizovana.

AutoRepublika

(218)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments