1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Opala prodaja Harley-Davidsona u Americi, profit porastao
Opala prodaja Harley-Davidsona u Americi, profit porastao
0

Opala prodaja Harley-Davidsona u Americi, profit porastao

188
0
Podelite sa prijateljima:

Medijski rat koji Harley-Davidson vodi sa Trampom očigledno uzima danka proizvođaču motocikala na američkom tlu, ali na globalnom nivou stvari stoje drugačije. 

Harley-Davidson je i u trećem kvartalu ove godine zabeležio pad prodaje na domaćem tržištu, ali je zabeležen i rast profita zahvaljujući odličnoj prodaji u drugim delovima sveta.

Američki stručnjaci navode da je pad prodaje Harleya u Americi posledica nesposobnosti ove kompanije da se prilagodi novim tržišnim uslovima. Naime, tvrdi se da ovaj proizvođač nije bitno izmenio stil sopstvenih motocikala još od pedesetih godina prošlog veka, a da novi naraštaji ne žele „bučne, neekonomične i hromirane“ dvotočkaše.

Harley-Davidson pokušava da reši problem novih, mladih vozača Street serijom motocikala, koji iako nose Harley DNK, imaju jasan vizuelni otklon od ostatka game ovog proizvođača.

Dakle, iako prodaja ne blista u SAD, u ostatku sveta američkom brendu ide odlično. Pogotovo u Evropi, uprkos visokoj carini od 25% na motocikle iz Amerike, Harley sa pomenutom Street serijom imao je mnogo uspeha na Starom kontinentu ali i u Aziji. Stoga je i profit u trećem kvartalu ove godine skočio za ogromnih 67% u odnosu na isti period 2017-e i iznosio je čak 113,9 miliona američkih dolara.

Harley-Davidson je već najavio, uprkos Trampovim pretnjama i kritikama, da će napraviti fabriku van SAD kako bi bio konkurentniji na globalnom tržištu.

 

 

(188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments