1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Tank 500 u stilu kompanije Arctic Trucks
Tank 500 u stilu kompanije Arctic Trucks

Tank 500 u stilu kompanije Arctic Trucks

1.21K
2
Podelite sa prijateljima:

Arctic Trucks je osnovan na Islandu 1990. godine kao povezano pravno lice Toyote Motor Iceland. Specijalizovana je za modifikovanje SUV vozila za teške klimatske i geografske uslove rada. Najnoviji projekat ruske divizije Arctic Trucks je ekstremna verzija kineskog terenca Tank 300, koji je predstavljen prošle nedelje.

Verovatno je da će kompanija u budućnosti svom portfoliju dodati vodeći model kineskog brenda na ruskom tržištu, Tank 500, ali dok se to ne desi, možemo videti šta su dizajneri ruskih Kolesa zamislili.

 

SUV prikazan na renderima dobio je značajno povećan razmak od tla (na primer, razmak od tla modifikovanog Tanka 300 povećan je za 48 mm i dostigao 272 mm). To je bio rezultat ugradnje velikih „off-road“ točkova prečnika 35 inča sa brendiranim naplacima. Takvi točkovi takođe zahtevaju proširenja lukova točkova, koja su prisutna na većini projekata tjuning kompanije. Pored toga, Tank 500 je dobio zaštitne hromirane cevi ispod prednjeg i zadnjeg branika, kao i disalicu na desnom prednjem blatobranu.

Motor obično nije „pogođen“ u projektima Arctic Trucksa, kao što je bio slučaj sa modelom Tank 300. „500“ je opremljen 3,0-litarskim benzinskim biturbo V6 motorom snage 299 KS u ruskoj verziji. Na domaćem tržištu u Kini, motor proizvodi 354 KS, dok je obrtni moment isti – 500 Nm. Kao menjač se koristi 9-stepeni automatik, pogon na sva četiri točka je implementiran prema šemi Torque on Demand: vuča se stalno prenosi na zadnju osovinu, prednja osovina je povezana ako je potrebno.

AutoRepublika

(1213)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Impozantan auto! Nikada ne bih rekao da je kineski vec americki. I pored precnika od 35 cola, u odnosu na velicinu karoserije tockovi izgledaju mali! 🙂 Klirens od 275 mm nije nesto narocito. Ona surla za usis vazduha nece mu biti potrebna – sa tim luksuzom niko nece uci u baru! 🙂

Matija

Greska u proceni – na gornjim slikama su gume od 35″ a na donjim neke serijske, ocigledno manje.