1. Home
  2. Vesti
  3. Shelby American ispravlja greške Forda
Shelby American ispravlja greške Forda
0

Shelby American ispravlja greške Forda

334
0
Podelite sa prijateljima:

Nedavno predstavljeni Ford Mustang Shelby GT500 je jedan od najboljih automobila koji je ikada došao iz Detroita. Sa 760 konjskih snaga i ubrzanjem od nule do 100 km/h za svega 3,3 sekunde, ovaj „muscle car“ je model koji svaki ljubitelj automobila samo poželeti može. Ali naravno, uvek postoji ono „ali“, pa su mnogi našli zamerku na automobil, a ona se krije u podatku da se Fordov velikan može dobiti samo sa sedmostepenom automatskom transmisijom.

Američki proizvođač vozila je opravdao takvu odluku navodeći statistički podatak koji ukazuje na to da se jako mali broj kupaca u prošlosti odlučio za manuelni menjač, a „automatik“ je takođe u stanju da bolje rasporedi snagu i prenese je na točkove.


Za one s(p)retnike sa dubokim džepom pomoć je na putu. Čuveni tjuner Shelby American je upravo debitovao s još jednom specijalnom verzijom Mustanga koja nosi oznake Signature Series i najavio ga kao možda najbolje izbalansirani moderni Mustang u istoriji.

Tjuner je proveo poslednje dve godine u njegovom razvoju dok se nisu otklonile i najmanje greške. Za početak, na fabrički 5,0-litarski motor je dodat kompresor, a to je podiglo snagu na 825 „konja“. Zanimljivo je da Signature Series nema Fordov izduvni sistem visokih performansi već onaj od firme Borla.

Dalje. Shelby American je posvetio mnogo pažnje i ogibljenju, otvorima na haubi i kočnicama. Doživljaj kompletiraju 20-inčne felne sa Michelin Pilot Sport Cup pneumaticama.

Proizvođač će ponuditi samo 50 jedinica u kupe i kabrio formama. Pored šestostepenog manuelnog menjača, u ponudi će biti i desetostepeni „automatik“, a kao i kod svih Shelby American proizvoda, i Signature Series zadržava Fordovu garanciju od tri godine ili prevaljenih 57.600 kilometara, zavisno koji uslov bude prvi ispunjen.

Naravno, takvo zadovoljstvo nikako ne može biti jeftino i vlasnik će morati da izdvoji čak 127.795 američkih dolara, dok cifra može biti i značajno viša, ukoliko je kupac više izbirljiv.

AutoRepublika

(334)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments