1. Home
  2. Prezentacije
  3. Lynk & Co 06 transformisan iznutra i spolja
Lynk & Co 06 transformisan iznutra i spolja
2

Lynk & Co 06 transformisan iznutra i spolja

365
2
Podelite sa prijateljima:

Krosover Lynk & Co 06 debitovao je 2020. godine kao najkompaktniji SUV u asortimanu zajedničkog brenda Geelyja i Volvoa. A „šestica“ je jedini model brenda zasnovan na platformi BMA (B-segment Modular Architecture). Geely Coolray takođe je izgrađen na ovoj platformi.

Ostatak Lynkovovih modela je zasnovan na CMA (Compact Modular Architecture). Dakle, uskoro će kineskim kupcima biti ponuđen redizajnirani Lynk & Co 06, a bilo je mnogo poboljšanja, odnosno moguće je da će takav SUV biti proglašen za drugu generaciju.

Izgled „šestice“ dizajniran je u stilu krosovera Lynk & Co 08, čija je prodaja počela u Kini u septembru: mlađi model je dobio ista sofisticirana dnevna svetla i male jedinice farova, plus sličan prednji branik. Inače, izgled novog Lynka ima zajedničke elemente sa električnim krosoverom Zeekrom X (ovaj brend je takođe u vlasništvu Geelyja).

Lynk & Co 06 je takođe dobio novi zadnji branik i vrata prtljažnika, a registarska tablica je pomerena niže. Pored toga, zadnja svetla SUV-a sada su napravljena u obliku jedne ploče, u čijoj sredini se nalazi svetleći natpis sa imenom brenda. Dodatno, izduvne cevi više nisu izložene – sakrivene su ispod branika. Dužina transformisanog krosovera je 4.350 mm, što je 10 mm duže od prethodnika. Preostale dimenzije su iste: širina – 1.820 mm, visina – 1.625 mm, međuosovinsko rastojanje – 2.640 mm.

Unutrašnjost je takođe značajno redizajnirana, sa novim prednjim panelom, volanom, centralnim tunelom i tapacirima na vratima. Uobičajena ručica menjača je uklonjena; sada je ručica na stubu upravljača odgovorna za promenu brzina. Krosover je takođe dobio drugačiju virtuelnu instrument tablu i džinovski tablet multimedijalni sistem – opet u stilu modela Lynk & Co 08.

Lynk & Co 06 će biti ponuđen kao dopunjivi hibrid sa novom jedinicom EM-P, koja uključuje 1,5-litarski benzinski turbo motor i dva elektromotora. Ukupna snaga iznosi 299 KS i uz obrtni moment od 568 Nm. Pretpostavlja se da krosover sa novim dizajnom neće imati čisto benzinske verzije. Pre restilizacije bio je dostupan je sa turbo motorom 1.5 (181 KS) u kombinaciji sa sedmostepenim robotizovanim menjačem. Takođe je u ponudi bila i verzija PHEV sa sistemom zasnovanim na 1,5-litarskom motoru, ali je ovaj slabiji od 06 EM-P (258 KS i 390 Nm).

Lynk & Co 06 EM-P bi trebalo da se pojavi na tržištu pre kraja ove godine.

AutoRepublika

(365)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ovaj izgleda kao rodjeni brat Zeekr-a!

comment image

Zeki je ipak bolji! 🙂

Aleksandar

Ovo je početak kraja cele zapadne i Japanske automobilske industrije .Dizajnom su kinezi konačno isparirali Evropljanima i Japancima ĵoš samo kvalitetom da se približe i nižom cenom i ovi mogu polako da zatvaraju fabrike.U prevodu još najviše pet godina.