1. Home
  2. Prezentacije
  3. Alfa Romeo: Predstavljena posebna izdanja najmoćnijih Giulije i Stelvija
Alfa Romeo: Predstavljena posebna izdanja najmoćnijih Giulije i Stelvija
1

Alfa Romeo: Predstavljena posebna izdanja najmoćnijih Giulije i Stelvija

1.03K
1
Podelite sa prijateljima:

Američka kancelarija marke Alfa Romeo je objavila debi ekskluzivne i ograničene serije sportskog sedana po imenu Giulia Quadrifoglio i krosovera nazvanog Stelvio Quadrifoglio. Ovi modeli više nisu sveži na tržištu novih automobila, pošto su predstavljeni još 2015. i 2016. godine (prvo limuzina), pa su krajem prošle godine bili predmet planirane restilizacije. Nova specijalna verzija Carbon Edition je namenjena isključivo tržištu Sjedinjenih Država gde će biti isporučeno 130 jedinica.

Ugljenične (karbonske) varijante se od standardnih razlikuju samo u pogledu stila. Svi delovi rešetke hladnjaka kao i kućišta bočnih retrovizora su izvedene od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima, dok su kočne čeljusti prefarbane u zlatnu boju. Zato su pločice s natpisima imena modela izrađene u crnoj farbi.

Začudo, konstruktor nije objavio nikakve fotografije enterijera, ali je kazao da će se u unutrašnjosti naći crvena sportska sedišta oivičena plastikom ojačanom ugljeničnim vlaknima, što je osobenost isključivo ove modifikacije. Zanimljivo, dvolitarski sedan i krosover iz bazične ponude, takođe mogu imati crvena sedišta, ali uz doplatu. S druge strane super snažna varijanta Quadrifoglio može biti dobijena jedino kao crna.

Alfa Romeo Stelvio Carbon Edition

Sedani i krosoveri u pakovanju Carbon Edition će vlasnicima pružati dobru opremu, a na listi se ističe audio sistem razvijen od strane američkog društva po imenu Harman/Kardon, kao i ceo koktel vozačkih sistema ispomoći.

Mehaničkih izmena nije bilo, oba vozila su pogonjena biturbobenzinskim motorom V6 sa 512 konjskih snaga iz radne zapremina kojoj fali sto mililitara da bi se mogla okarakterisati trolitarskom. Zanimljivo je da su evropske verzije u uvodnim godinama ponude ovog dueta, bile za dve konjske snage inferiornije, ali su u međuvremenu navijene na 520 „konjića“

Menjačka kutija je proizvedena od strane firme ZF. Radi se o automatskoj osmobrzinskoj jedinici 8HP75 s konvertorom obrtnog momenta. Najmoćnija Giulija pruža isključivo zadnji pogon, dok je Stelvio konstruisan tako da poseduje pogon na sva četiri kraja školjke. Limitirana edicija Alfa se s cenama kreće od 84.875 američkih dolara, kada pričamo o limuzini, (što je za 3,5 hiljada zelembaća više nego što se traži za standardni Quadrifoglio), dok je krosover „zacepljen“ na sumu od 92.275 dolara. Ta suma je veća od one koja se traži za „obični“ Quadrifoglio za 5 hiljada dolara.

AutoRepublika

(1027)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Tradicija

Gulija je za mene jedno od naj lepših automobila u zadnjih 15 godina nažalost nisam imao priliku da sednem u nju al što se tiče vanjskog izgleda kako ja to volim reći PERVERZIJA.