1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Insignia će se proizvoditi u Italiji?
Nova Insignia će se proizvoditi u Italiji?
2

Nova Insignia će se proizvoditi u Italiji?

4.17K
2
Podelite sa prijateljima:

Stellantis se pozdravio sa Insignijom prošle godine kada je završena proizvodnja u Opelovoj fabrici u Riselshajmu. Zamena za Passatovog arhirivala je planirana, ali se naslednik neće proizvoditi u Nemačkoj već će se model sledeće generacije sklapati u Italiji. Automotiwe Nevs Europe (ANE) citira sindikate koji kažu da će se novi model proizvoditi u fabrici Melfi gde će se Jeep Compass proizvoditi i u svojoj narednoj iteraciji.

Tri dodatna modela biće proizvedena u fabrici u južnoj Italiji gde Stellantis namerava da proizvodi novi DS 9 uparen sa pomenutim Opelom Insignijom. Planira se i zamena za DS 7  i stići će zajedno sa sestrinskim modelom iz Lancije. Što se tiče trenutnog broja modela, Fiat 500X, Jeep Compass i Renegade će se povući između 2024. i 2025. godine, prema sindikatima.

Prema istom izveštaju, nova Insignia i DS 9 će biti liftbekovi sa petoro vrata, dok će DS 7 dobiti potpuno električnu zamenu. Opel je već nagovestio u kom pravcu želi da krene sa konceptima Manta-e i Experimental, predviđajući potpuno električnu budućnost. Očekuje se da će se ovi novi modeli voziti na namenskim platformama za EV na kojima Stellantis radi već nekoliko godina.

Čini se da automobilski konglomerat ispunjava svoje obećanje o podmlađivanju Lancije nakon što je legendarni brend sveden na italijansko tržište i na stari Ypsilon. Izgleda da je Lancia sledeća nakon što je još jedan problematični italijanski brend, Alfa Romeo, konačno imala koristi od novčane injekcije svoje matične kompanije. Ni DS, Fiat i Abarth nisu zapostavljeni jer su sveži proizvodi na putu za sva tri.

Održavanje svih ovih brendova u životu je skup poduhvat, ali Stellantis nastoji da rasporedi troškove tako što će napraviti sestrinske automobile slične onome što VW grupa radi sa značajnim uspehom decenijama. ANE izveštava da će ovaj novi talas modela sledeće generacije početi 2024. i trajati do 2026. godine. Fabrika u Melfiju ima neophodne proizvodne kapacitete s obzirom da je proizvela 393.000 automobila u 2015. tokom najbolje godine, ali samo 163.646 vozila u 2021. godini.

AutoRepublika

(4166)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Boks

Najkvalitetniji italijanski proizvod , Iveko, sklapan je u Nemačkoj. Opel, trećerazredna nemačka marka, sklapaće južnjaci.Pa, oni su obrukali alfau sa alfasudom.To je isto kao kad bi u Antaliji sklapali mercedese.

Robi

U Turskoj se i sklapaju mnogi Mercedesovi autobusi za drzave Evrope koje su 2.liga, zato se i kvare (pouzdan izvor imam). Takodje,Shell ulje se blendira kod njih,inace bih ga kupovao,kao i Tipo,Corolla itd. Traktor iz Turske max moze,ovo ostalo, nikako. Za mene,samo moj ukus,licni stav.