1. Home
  2. Vesti
  3. Honda i Dongfeng pripremaju novi podbrend
Honda i Dongfeng pripremaju novi podbrend
2

Honda i Dongfeng pripremaju novi podbrend

212
2
Podelite sa prijateljima:

Japanski brend Honda u Kini aktivno promoviše „zeleni“ pravac. To znači da nakon 2027. svi modeli koje Honda proizvede u toj istočno azijskoj zemlji biće ili hibridi ili električna vozila. Podsetimo, japanska kompanija planira da pređe na proizvodnju isključivo električnih automobila 2035. godine.

Honda je prošlog proleća pokazala prototipove budućih krosovera u obliku kupea e:NS2 i e:NP2, koji će postati najbliži srodnici Honde e:NS1 i e:NP1 koji su već ušli na lokalno tržište.

Honda ima nekoliko zajedničkih preduzeća sa kineskim proizvođačima automobila, jedno od njih je sa Dongfengom. Pored postojećih projekata (naročito je u pogonima zajedničkog preduzeća uspostavljena proizvodnja e:NS1, a kasnije će mu se pridružiti i kupe krosover e:NS2), sada je zvanično objavljeno i novo brendiranje, pod koje zajedničko preduzeće Dongfeng Honda planira da razvije i proizvodi isključivo električna vozila.

Prezentacija novog električnog podbrenda održana je u okviru specijalnog događaja u po koroni nam poznatom Vuhanu, koji je održan pod sloganom „Stay Ahead“ (bukvalno prevedeno sa engleskog – „ostani ispred“). Brend se zove Lingxi: prema rečima zamenika generalnog direktora Dongfeng Honde Pana Jiankina, brend će nastojati da „uvek bude na istoj strani sa svojim korisnicima“.

U Dongfengu Hondi su objasnili da su dizajneri prilikom razvoja logotipa bili inspirisani imidžom „leteće ptice“. Odlučeno je da se kao korporativna boja Lingxija koristi takozvani king (nijansa plavo-zelene), što je, kako je navedeno u zajedničkom poduhvatu, istovremeno u korelaciji sa bogatim tradicionalnim kineskim kulturnim nasleđem i modernom modnom estetikom.

Tokom predstavljanja podbrenda, predstavljen je i naziv budućeg prvenca – koncept je nazvan Lingxi L. Dongfeng Honda je već potvrdila da će ovaj prototip činiti osnovu serijskog modela novog brenda. Kako kaže gorepomenuti Pan, početak prodaje Lingxija L zakazan je za 2024. godinu, precizniji datum biće poznat kasnije.

Koncept je dobio kosi crni krov, svetla u obliku slova L koja su međusobno povezana svetlećom trakom, liniju koja prelazi haubu u centru i „uliva“ se u logo, i neobične trouglaste glavne farove.

Bočne strane L-a bile su ukrašene ekspresivnim pečatima, svetlećim zakrivljenim prugama, velikim felnama i kamerama za pogled nazad umesto tradicionalnih spoljašnjih retrovizora. Zadnja svetla odražavaju dizajn glavne optike; njihovi gornji delovi povezani su jedan sa drugim svetlećom linijom po celoj širini zadnjeg dela.

Još nema informacija o tehnologiji ovog automobila. Poznato je samo da će se proizvođač pri razvoju modela novog podbrenda oslanjati na „20 godina iskustva u kreiranju tehnologija Dongfeng Honda“. Vredi napomenuti da će sledeće godine zajedničko preduzeće japanskih i kineskih kompanija zvanično pokrenuti svoju četvrtu fabriku u bratskoj nam zemlji.

AutoRepublika

(212)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zastava

Sad svi trče Kinezima. Nekada su se Kinezi oslanjali na zapadnu tehnologiju, a sad se zapad oslanja na kinesku.

Matori

Ovo je ružnije i od novih BMW-a.