1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. BMW će zadržati prednju masku i u električnoj eri
BMW će zadržati prednju masku i u električnoj eri
0

BMW će zadržati prednju masku i u električnoj eri

191
0
Podelite sa prijateljima:

Koliko će veliki na kraju biti, nameće se pitanje?

Jedno od najprepoznatljivijih dizajnerskih rešenja, kada je o maskama hladnjaka reč, svakako je ono BMW-ovo. Iz tog razloga, Bavarci će nastaviti da koriste stajling u vidu dvostrukih „bubrega“, čak i kada dođe do temeljne elektrifikacije game.

BMW trenutno nastupa s tri odvojene linije vozila – osnovnim proizvodima, visokoperformantnim  M modelima i električnim „i“  brendom. Dok je svaka od njih drugačija, s različitom svrhom i ciljnom grupom kupaca, Domagoj Dukec, šef BMW-ovog dizajna, kaže da kompanija ne želi tri razdvojena identiteta, jer se u svakom slučaju radi o BMW-u. „Želimo da pojačamo marku uz pomoć dva podbrenda koji imaju dve različite uloge.“ To znači da će „bubrezi“ biti zadržani.

Dizajn maske i veličina karakterističnih „nozdrva“, deo su kontroverze još od uvođenja osvežene serije 7 i nedavnog lansiranja X7, koji su se pojavili s „hipetrofiranim“ rešenjem. Stvari su postale još polarizovanije s BMW Conceptom i4, koji takođe poseduje prenaglašenu prednju masku. Samim tim, mnogi su se zapitali šta će biti s ostatkom ponude.

Mnogi današnji električni automobili nemaju tradicionalnu masku hladnjaka kao konvencionalni modeli. Ipak, i njima je potrebna izvesna doza hlađenja, ali sama postavka omogućava slobodniji dizajn. Čak, možemo uočiti razzliku dizajna između Concepta 4 i Concepta i4, gde benzinski pogonjen automobil ima veće otvore za hlađenje.

Ipak, BMW stavlja fokus više na električna vozila.  Videćemo uskoro novu seriju 4, pre isteka ove godine, što će nam dati prvi uvid u novi dizajnerski jezik kompanije, baš što se tiče maske hladnjaka.

Ostaje nam da vidimo koliko će takav stajling biti odgovarajući kada na scenu stupi i elektrifikovana verzija  – i4.

AutoRepublika

(191)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments