1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Ruski kaskader slupao Ladu Nivu izigravajući Džejmsa Bonda
Ruski kaskader slupao Ladu Nivu izigravajući Džejmsa Bonda

Ruski kaskader slupao Ladu Nivu izigravajući Džejmsa Bonda

345
6
Podelite sa prijateljima:

Ruski kaskader Jevgenij Čebotarjev pokušao je da skoči u stilu Džejmsa Bonda između krova dve zgrade za volanom Lade Nive. To je rezultiralo padom i spektakularnom nesrećom, iz koje je vozač izašao nepovređen.

Jevgenij Čebotarjev je ruski kaskader koji redovno izaziva pažnju na društvenim mrežama svojim spektakularnim skokovima na, preko ili kroz automobile. On uvek mnogo rizikuje, što mu je već nanelo višestruke povrede. Njegova poslednja produkcija nije išla po planu. To je rezultiralo impresivnom nesrećom snimljenom iz više uglova, koju je Čebotarjev preživeo.

U ruralnom području koje deluje udaljeno ili čak napušteno, Jevgenij Čebotarjev je skočio između krovova dve trospratne zgrade za volanom Lade Nive, koristeći rampu napravljenu za tu priliku. Očigledno u nedostatku brzine (između ostalog), vozilo je palo odmah po poletanju. Udario je u ugao ciljanog krova, na vrhu njegovog vetrobranskog stakla, što je bila posebno opasna tačka za vozača. Povijeni su stubovi i krov. Automobil se zatim srušio nekoliko metara ispod, udarivši o tlo u prednjem levom uglu, opet u konfiguraciji sudara koja je sklona ozbiljnim povredama.

U nesreći je uništen ceo prednji deo Nive. Treba imati u vidu da je ovo terensko vozilo malo evoluiralo od svog lansiranja 1977. godine; njegova struktura je stoga daleko od toga da nudi istu disipaciju energije udara kao kod novijih automobila. Međutim, jedan od video snimaka događaja prikazuje Evgenija Čebotarjeva kako trči iz automobila nakon pada. Kasnije je rekao da je hospitalizovan i da je jedva preživeo. Čebotarjev je ovu predstavu najavio kao omaž ruskom glumcu Sergeju Bodrovu, koji je u Severnoj Osetiji poginuo u lavini u septembru 2002. godine. Uprkos njegovom iskustvu, ideja se nije pokazala najrazboritijom.

Na njegovom profilu na Instagramu možete videti tri video snimka vezana za ovaj slučaj, a i ostale njegove vratolomije.

Originalna Lada Niva trebalo je 2024. godine da dobije zamenu koju je razvila grupa Renault, koja je kontrolisala AvtoVAZ od 2018. godine. Francuska firma se odvojila od svoje ruske imovine u proleće 2022. nakon početka rusko-ukrajinskog rata, stoga je ovaj projekat je otkazan. .

AutoRepublika

(345)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Branko

Je li sigurno Rus?! Da nije Izbosne…😉

Zvezdan Božinović

🙂

s mile

S obzirom da je preživeo ovakav pad, sigurno je IzBosne…

BB

Gledao sam video ranije, prosto je fascinantno kako nije imao povreda (istrčao iz auta). Sad se postavlja pitanje NCAP zvjezdica, i kako bi prošao u nekom modernom autu…

Poslije ovog videa mogu da tvrdim da su zvjezdice precijenjene 😜

MRN

Očito, Ladinih nula NCAP zvezdica prkosi svakoj fizici i logici 🙂

s mile

Zašto ovi naši pored toliko serija koje prave, ne ubace i ovu temu. Jugoslavija, tajne službe, ima tema na pretek. Uz malo kreativnosti… bilo bi to extra