1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Hartmannov Mercedes V klase GeoTrek je idealan za socijalno distanciranje! (GALERIJA)
Hartmannov Mercedes V klase GeoTrek je idealan za socijalno distanciranje! (GALERIJA)

Hartmannov Mercedes V klase GeoTrek je idealan za socijalno distanciranje! (GALERIJA)

393
0
Podelite sa prijateljima:

Uz malo truda tjunerske kuće Hartmann, Mercedesova V klasa postala je vozilo spremno za upotrebu na bilo kom terenu. 

Otkako je pandemija korona virusa uzela maha čini se da je sve više vesti o ovakvim i sličnim vozilima, koji su u suštini mobilni domovi u stanju da pruže relativan komfor onima koji se opredeli za ovakav, nomadski stil života. Ili onima koji žele da svoje godišnje odmore i vikende provode daleko od ostalih.

Hartmannovo čedo je bazirano na Mercedesovoj V klasi. Nemačka tjunerska kuća detaljno je poradila na unapređivanju ovog vozila. Tako je ova V klasa dobila klirens veći za 30 mm naspram standardnog modela, postavljena je nova zaštita podvozja zarad uvećanih terenskih sposobnosti ovog četvorotočkaša, tu su i novi točkovi od 18 cola, te obezbeđen prostor za prevoz stvari na krovu, kao i LED svetla postavljena upravo na krov.

Hartmann se naravno detaljno pozabavio i enterijerom. Tako se preklapanjem zadnjih sedišta dobija ravan prostor na koji se postavlja dušek dovoljno veliki da se na njega smesti dvoje ljudi. Prostor ispod preklopljenih sedišta može se iskoristiti uz pomoć aluminijumskih boksova, što je poželjno kod ovakvog tipa vozila.

Ovakva „terenska“ V klasa opremljena je i minijaturnom kuhinjom, potom su tu i dva rezervoara od po 12 l, jedan za vodu za piće i/ili pranje sudova, dok je drugi tu za skupljanje otpadne odnosno potrošene vode. Zarad većeg komfora u kabini i boravku u prirodi pri različitim temperaturama, Hartmann je ugradio poseban HVAC sistem.

Vozilo na slikama je bazirano na V250d iz 2017. godine. U pitanju je prvi primerak u seriji od svega deset jedinica. Do sada je ova tjunirana V klasa prešla 34.000 km. Ako nekog interesuje cena svestranog vozila, za to će morati da kontaktira direktno tjunersku kuću Hartmann.

AutoRepublika 

(393)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments