1. Home
  2. Vesti
  3. Prva slika novog Opela Crosslanda stiže kao render
Prva slika novog Opela Crosslanda stiže kao render
1

Prva slika novog Opela Crosslanda stiže kao render

340
1
Podelite sa prijateljima:

Opel je svoj novi kompaktni krosover predstavio 2017. godine, prvobitno ga nazvavši Crossland X. Međutim, tokom procesa restilizacije 2020. godine, sufiks X je sklonjen, pa se sadašnji SUV prodaje pod imenom Crossland. Ovaj model je zasnovan na francuskoj platformi PF1, na kojoj je takođe zasnovana na aktuelnom Citroenu C3 Aircross. Proizvodnja ovog Opela je uspostavljena u fabrici u Saragosi.

Opelovi budući planovi postali su poznati prošlog proleća: tada je objavljeno da će brend preći na razvoj i proizvodnju samo električnih vozila u Evropi 2028. godine. Pisali smo o tome da će naslednik Crosslanda biti potpuno električni, međutim, nije jasno da li će „zeleni” krosover zadržati svoje sadašnje ime ili će dobiti novo.

Sada je druga generacija Crosslanda u razvoju: krajem prošlog meseca, „paparaci“ su uhvatili prikriveni prototip budućeg noviteta tokom testova na putu. Još nema zvanične informacije o tome kako će ovaj model izgledati, stoga prenosimo sliku potencijalnog izgleda sledećeg Crosslanda sa sajta kolesa.ru.

Sudeći po renderu, krosover je dobio „kvadratnu“ siluetu, crne krovne šine i krov, kao i stubove iste boje (zadnji stubovi krova su do pola obojeni u boju karoserije). Umetnik je oslikao i tradicionalne spoljašnje retrovizore sa crnim kućištima i hromiranim umecima, kao i udubljene kvake na vratima.

Na haubi sledećeg Crosslanda, dizajner je odlučio da ostavi pečate, poput trenutnog krosovera (uključujući centralno „rebro“). Ispod je sjajni crni vizor sa velikim svetlećim logotipom u sredini. Ovaj element se vizuelno spaja sa optikom faorva, koji u gornjem delu ima LED poteze dnevnih svetala. Ispod u sredini može se videti tanak prorez, a u donjem delu prednjeg branika je veliki usisnik vazduha sa mrežastim uzorkom, sa strane su okrugla svetla za maglu.

Očekuje se da će kabina novog Crosslanda biti prostrana (zbog velikog međuosovinskog rastojanja) i predviđena za pet putnika. Još nema informacija o unutrašnjosti, očekuje se da će budući model dobiti moderan multimedijalni sistem.

Prema preliminarnim podacima, novi proizvod će biti zasnovan na platformi STLA Small (ranije se zvala CMP). Najverovatnije, druga generacija Crosslanda će imati i potpuno električne verzije i varijante sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem kao deo hibridnih instalacija. Pretpostavlja se da će „zeleni“ SUV imati maksimalnu rezervu snage na jednom punjenju do 450 km. Novitet će debitovati 2024. godine.

AutoRepublika

(340)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Aktuelna generacija Kroslanda lici na limuzinu sa povecanom visinom – koncept koji se zove miniven! 🙂 Mislim da bi bilo pametno da se Krosland jos vise priblizi formuli „miniven“ – vise elegancije i aerodinamike napravilo bi od ovog auta perfektno porodicno vozilo za duga putovanja. Pretvaranje Kroslanda u nekakav „grubi SUV“ – to je opsti trend koji postaje vec dosadan!