1. Home
  2. Vesti
  3. U novembru ubeležen veliki rast prodaje Porschea, Tesle, ali i Alfe Romeo u Nemačkoj
U novembru ubeležen veliki rast prodaje Porschea, Tesle, ali i Alfe Romeo u Nemačkoj
0

U novembru ubeležen veliki rast prodaje Porschea, Tesle, ali i Alfe Romeo u Nemačkoj

341
0
Podelite sa prijateljima:

Proteklog meseca u Nemačkoj je prodato 299.127 automobila, što je rast od 9,7% u odnosu na novembar 2018. godine.

Pobednik meseca je Porsche koji je ubeležio rast prodaje od ogromnih 159%! Sledi ga Tesla sa takođre impresivnim povećanjem od 130%, pre svega zahvaljujući isporukama Modela 3.

Smart je ubeležio plus od 60%, Audi 41%, a bolji dani su izgleda konačno krenuli i za italijansku Alfu koja je u novembru u Nemačkoj prodala 40% više vozila nego lane. Ozbiljan rast prodaje ubeležio je i Volkswagen (+27%), potom DS sa 36%, Peugeot (27%), kao i Mazda (26%).

S druge strane, najveći gubitnici prethodnog meseca kada je reč o prodaji u Nemačkoj jesu dva japanska brenda: Suzuki (-36%) i Honda (-20%). Nije se proslavio ni Mini sa padom prodaje od 19%, pa ni domaći Opel koji je u minusu 17%.

Od gotovo 300.000 prodatih automobila u novembru, čak 57,9% je koristilo benzinski motor, dok je 31,6% posedoval dizel agregat. Ostatak prodatih vozila otpada na modele alternativnim pogonskim gorivima.

Zaključno sa novembrom, Nemci su kupili 3,3 miliona automobila, što je rast od 3,9% u odnosu na rezultat iz 2018. godine.

AutoRepublika 

(341)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments