1. Home
  2. Vesti
  3. Evropski Zeekr X debituje u septembru
Evropski Zeekr X debituje u septembru
5

Evropski Zeekr X debituje u septembru

550
5
Podelite sa prijateljima:

Geely ne želi da gubi više vremena nego što je potrebno da uđe na evropsko tržište sa jednim od svojih mnogobrojnih azijskih brendova. Dalekoistočni gigant je već prisutan (zajedno sa Mercedesom) sa novim Smartom #1, a za nekoliko meseci će to učiniti i sa novim Volvoom EX30. Ali, postoji još jedan model koji s njima deli tehnologiju – Zeekr X.

Kompaktni SUV predstavljen prošlog proleća, koji će se najpre prodavati u Holandiji i Švedskoj od septembra, a prve jedinice će stići između oktobra i decembra, napraviće „desant“ na Norvešku 2024. i na druga evropska tržišta kasnije. Njegov dizajn mnoge ne ostavlja ravnodušnim, ni spolja ni iznutra, i to je automobil koji savršeno može da prođe kao model nekog evropskog brenda.

Geely ima strategiju da se prilagođava zahtevima evropskog kupca, koji je sve više zaljubljenik u tehnološke gedžete. Dokaz za to je Zeekrova prostrana unutrašnjost sa pet sedišta, bez centralnog tunela i veoma čista kontrolna tabla sa velikim 8,8-inčnim ekranom na instrument tabli i 14,6-inčnim HD ekranom osetljivim na dodir za multimedijalni sistem.

U tabeli ispod su predstavljeni dostupni tehnički podaci za dve verzije predviđene za tržište Nizozemske.

Specifikacije LONG RANGE RWD PRIVILEGE AWD
maksimalna snaga 200 kW/272 KS 315 kW/428 KS
maksimalni obrtni moment 343 Nm 543 Nm
0-100 km/h 5,6 s 3,8 s
 maksimalna brzina 180 km/h 180 km/h
potrošnja energije 16,4 kWh/100 km 18,3 kWh/100 km
autonomija 445 km 425 km
menjač automatski automatski
pogon zadnji integralni

Prva verzija je opremljena aluminijumskim felnama od 19 inča, a druga od 20 inča, obe dele istu litijum-jonsku bateriju sa bruto kapacitetom od 69 kWh i upotrebljivim neto kapacitetom od 64 kWh. Puni se za 28 minuta do 80 procenata preko utikača tipa CCS sa ugrađenim punjačem koji podržava maksimalnu snagu od 150 kW, iako nema mogućnosti „V2L“, „V2H“ ili „V2G“, što znači da nema dvosmerno punjenje bilo koje vrste.

AutoRepublika

(550)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Veoma interesantan auto! Samo da vidimo jos cenu.

comment image

Matija

Sa dimenzijama 4450 x 1836 x 1572 mm Zeekr X deluje masivno, kao i vecina SUV vozila. I pored toga, njegov dizajn daje utisak snage i dinamike! Za razliku od, na primer, Alfe Stelvio koja vise lici na razmazenu debeljucu! 🙂

Matija

Evo su i cene:
– U Kini pocinju od 27.800 evra
– U EU pocinju od 45.000 evra.

BB

Cijeba homologacije, bezbjednosnih standarda, zvjezdica, dodatne opreme za evropskog kupca…. Nikad ne bih vozip taj koneski jer se ne bih osjećao bezbjednim, vjerovatno ima nula zvjezdica… Itd…

Ko shvatio sarkazam, shvatio… EU kupci sigurno nisu 😜🤣😂
Biti izuzetan, ili ovca za šišanje, pitanje je sad 😜

Matija

Kakav ti je ovo komentar?! Zar mislis da jedan auto moze da se prepravi od nula do 5 zvezdica? Sto se cena tice, to je stvar trzista – na primer, njegova cena na amerckom trzistu bila bi negde na sredini izmedju kineseke i evropske.