1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo je novi rekorder Nirburgringa: Mercedes-AMG GLC 63 S
Ovo je novi rekorder Nirburgringa: Mercedes-AMG GLC 63 S
1

Ovo je novi rekorder Nirburgringa: Mercedes-AMG GLC 63 S

676
1
Podelite sa prijateljima:

Mercedes je potvrdio da je GLC novi rekorder Ringa u sekciji SUV modela. 

Restilizovani GLC 63 S doneo je suptilne promene u eksterijeru, nešto veće unutar kabine pre svega zbog implementacije MBUX sistema. Agregat koji pokreće ovaj automobil ostao je isti. U pitanju je AMG-ov dobro poznati biturbo V8 agregat radne zapremine 4 litra. Ova pogonska jedinica razvija čak 510 konjskih snaga, što je, ispostaviće se, bilo ključno za postavljanje novog rekorda na Zelenom paklu.

Nemački brend navodi da je restilizovani GLC „preleteo“ Nirburgring za vreme od 7:49.4, čime je postao najbrži SUV na ovoj stazi.

Šef AMG-a, Tobijas Moers, kazao je da je glavna prednost njihovog aduta V8 agregat. „Naš V8 motor nam daje veliku prednost u ostalu na konkurenciju u takvom dinamičnom okruženju kakav je Ring. Ovaj rekord dokazuje da je GLC u vrhu segmenta po pitanju dinamike vožnje, mislim da je to sada van pitanja. Takođe, uspeli smo da u jedan ovakav automobil „upakujemo“ i svakodnevnu upotrebljivost, što nije čest slučaj kod konkurenata“, kazao je prvi čovek Mercedesovog performantnog odeljenja.

Ostaje da se vidi kako će rivali odreagovati na novi rekord Nirburgringa kada je reč o SUV modelima.

AutoRepublika 

(676)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Eki - Mercedesoman

AMG radi opasan posao zadnjih 5 godina, nema dileme….