1. Home
  2. Vesti
  3. U staroj garaži u Francuskoj pronađeno desetine napuštenih automobila
U staroj garaži u Francuskoj pronađeno desetine napuštenih automobila
3

U staroj garaži u Francuskoj pronađeno desetine napuštenih automobila

3.25K
3
Podelite sa prijateljima:

U francuskom selu je skup napuštenih zgrada. U njima se nalazi nekoliko desetina Renaulta, Peugeota, Citroëna, a takođe i Panharda, Mercedesa i Rovera. Vozila su tu očigledno više od četrdeset godina. Nekako se čini da je s naše strane Atlantika veće iznenađenje kad se pronađe napušteni automobil nego u Americi, odakle nam Zoki s vremena na vreme šalje priče o pronalascima odbačenih i zaboravljenih vozila.

Leto je, a samim tim je to prilika da se ode na nepoznata mesta. Negde u Francuskoj leže desetine napuštenih automobila u i oko zgrada koje liče na bivšu garažu, gde je vreme izgleda stalo krajem sedamdesetih. Većina automobila su francuski.

Napolju, priroda je u velikoj meri vratila svoja prava. Vegetacija je obilno prisutna na i u vozilima, od kojih najstarija potiču iz međuratnog perioda, na primer Peugeot 202 U (utilitaire).

Ali većina prisutnih automobila potiče iz posleratnog perioda i nalazi se unutra. Tu su Renault 4CV, Citroen CX, Peugeot 203, pa čak i Pahnard 24. Još jedan Francuz, danas potpuno zaboravljen je tu: Rosengart Ariette!

Među nefrancuskim automobilima su tu Jaguar XJS, Rover SD1, Fiat 850 Coupe i Mercedes W115, između ostalih zapaženih stranih modela. Doduše, veliki deo automobila danas izgleda nepopravljivo. Što se tiče saznanja kako su ovi automobili završili tamo uskladišteni, i zašto su tu već nekoliko decenija, to ostaje veoma misteriozno.

AutoRepublika

Fotografije: No Man’s Land

(3253)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

S jedne strane, prelepi su, sa druge …nadam se da će uskoro biti obnovljeni i u punom sjaju… vrede svaku paru

MRN

Najlepša mi ona siva mečka „repaš“ na trećoj i osmoj fotografiji

Laki

Neki novi „detektivi“ ponovo u akciji.