1. Home
  2. Vesti
  3. JLR najavljuje „bejbi“ Defender
JLR najavljuje „bejbi“ Defender
3

JLR najavljuje „bejbi“ Defender

262
3
Podelite sa prijateljima:

Popularnost terenskih vozila veličine Jeepa Renegade i Forda Bronco Sport (i Forda Kuga) dovešće do toga da JLR (bivši Jaguar Land Rover) uskoči u red sa kompaktnom ponudom koja čini deo proširene porodice Defender.

Priča o takozvanom „bejbi“ Defenderu datira nekoliko godina unazad, ali izvršni direktor JLR-a Adrian Mardel konačno je potvrdio planove tokom nedavnog sastanka investitora na kojem je rekao da će nova platforma kompanije EMA dizajnirana za kompaktne SUV-ove iznedriti model sa oznakom Defender, izvestio je Autocar u ponedeljak.

Prema novoj strategiji objavljenoj u junu, JLR će svoje oznake Range Rover, Discovery i Defender pretvoriti u brendove, uz marku Jaguar. Kompanija je već primenila ovu strategiju sa Range Roverom, koji je postao pseudo brend za porodicu modela koja uključuje Range Rover Sport, Range Rover Velar i Range Rover Evoque, pored izistinskog modela Range Rover.

Slično tome, budući brend Defender mogao bi uključiti trenutni Defender sa tri međuosovinska rastojanja, „bejbi“ Defender (verovatno označen kao Defender Sport) i možda pikap Defender.

Platforma EMA koja je navodno postavljena za „bejbi“ Defender se razvija isključivo za električne pogone, za razliku od ranijeg plana da podržava i motore SUS. Platforma će iznedriti svoje prvo vozilo 2025. godine. Vozilo će biti iz porodice Range Rover i smatra se da će biti Range Rover Velar sledeće generacije.

„Bejbi“ Defender će uslediti oko 2026, prema onome što piše Autocar.

Poznati dizajner s ovih prostora, Dejan Hristov, pre nekoliko godina je dao svoje viđenje „bejbi“ Defendera, čije slike su između ovih redova.

AutoRepublika

(262)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Koliko ce „Baby Defender“ biti stvarno mali, i po velicini i po ceni, za sada nema informacija. Model Evoque je za sada najmanje vozilo u ponudi Land Rovera: 4.371 x 1.904 x 1.649. Koliko ce LR uspeti da smanji Defendera zavisice od cisto tehnickih uslova koji nastaju unifikacijom komponenti i platforme. Da jedan pravi terenac moze da bude mali, dokaz je Suzuki Dzimni: 3.675 x 1.645 x 1.705 mm.

Dizajn: Dejanov dizajn je mnogo atraktivniji od prikazanog! Nadajmo se da ce LR primetiti njegov predlog!

MRN

Za Džimnija bi bilo pametnije da su mu dimenzije 3.675 x 1.705 x 1.645 mm, umesto što su 3.675 x 1.645 x 1.705 mm. Pre svega, aktivno bezbednosno, „blesavo“ je praviti kola koja su viša nego što su široka. Sa druge strane, ništa se nije dobilo na većoj upotrebljivosti vozila time što je ono suženo za 6-7 cm, koliko je na taj način izgubljeno na unutrašnjem prostoru. Imao sam Vitaru mk1 ( 3.632 X 1.630 X 1.662 mm ), od koje je Džimni maltene kopirao dimenzije (čak im se i Wb razlikuje za samo 5 mm), a zbog tako uske… Pročitaj više »

MRN

„Platforma EMA koja je navodno postavljena za „bejbi“ Defender se razvija isključivo za električne pogone, za razliku od ranijeg plana da podržava i motore SUS. “

E, to je prava tuga. Čemer i jad.