1. Home
  2. Vesti
  3. „Još jedan“ novi VW Passat uhvaćen od strane foto-špijuna
„Još jedan“ novi VW Passat uhvaćen od strane foto-špijuna
7

„Još jedan“ novi VW Passat uhvaćen od strane foto-špijuna

30.41K
7
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen Passat sledeće generacije u Evropi će biti dostupan samo kao karavan. Planirano je da „novitet“ ima dosta toga zajedničkog sa novom generacijom Škode Superb, međutim, ona još nije predstavljena (zvanične fotografije prototipova i Passata i Superba su ranije objavljene). Ali, Passat u formi limuzine opstaje u Kini i sada je budući novitet u fazi testova na putu.

Vredi napomenuti da se trenutna serija B8 sa četvoro vrata u Kini prodaje pod imenom Magotan. Međutim, na kineskom tržištu postoji i model sa globalnim imenom „Passat“ iako sa potpuno drugačijim dizajnom. Ove automobile proizvode različita zajednička preduzeća: na primer, proizvodnja Volkswagena Magotana je uspostavljena u zajedničkom preduzeću FAW Volkswagen, a Passat sa drugačijim izgledom silazi sa montažne trake fabrike SAIC Volkswagen.

Ranije je sa naredne generacije Magotana već delimično skinuta oznaka poverljivosti, ali sada postoje nove slike modela i maskiranih i bez kamuflaže, objavilo je kinesko izdanje Cheshi. Vredi napomenuti da bi Passat karavan nove generacije namenjen Starom kontinentu mogao imati drugačiji dizajn.

Sudeći po fotografijama, silueta novog Magotana će ostati ista, oblik haube se neće promeniti, kao ni bočne strane. Istovremeno, oblik i šara optike prednjeg dela su se promenili, kao i dizajn rešetke hladnjaka: tanke hromirane trake zamenjene su gušćim crnim plastičnim. U centru je veliki logo brenda.

Donji deo prednjeg branika je takođe drugačije dizajniran za novitet. Usis vazduha je redizajniran – sa uzorkom od par horizontalnih traka, kao i svetla za maglu. Zadnji kraj takođe izgleda drugačije: lanterne drugačijeg oblika međusobno su povezane dekorativnom širokom trakom, u čijem središtu je logo. Sudeći po fotografiji, donji deo zadnjeg branika je takođe drugačije uokviren.

Dimenzije novog Magotana još uvek nisu otkrivene. Podsetimo, dužina nekadašnje limuzine, namenjene kineskom tržištu, iznosi 4.866 mm, a rastojanje između osovina 2.871 mm. Četvorovratni je dobio novi enterijer, a dizajniran je u stilu Volkswagena ID.7 (u Kini – ID.7 Vizzion), koji je nedavno predstavljen. Model je lišen analognog sata, iza zasečenog volana nalazi se displej koji igra ulogu virtuelnog uređaja, a poseban tablet info-zabavnog sistema blago je okrenut ka vozaču. Postoji poseban ekran osetljiv na dodir za suvozača.

Prema preliminarnim podacima, osnovni Volkswagen Magotan biće ponuđen sa novim benzinskim 1,5-litarskim turbo četvorocilindrašem, čija će snaga biti 160 KS i maksimalni obrtni moment 250 Nm. Trenutna limuzina opremljena je 1,4-litarskim turbo motorom od 150 konjskih snaga (250 Nm). Verovatno će skuplje verzije zadržati 2,0-litarski motor sa kompresorom, koji sada proizvodi 186 KS i 320 Nm ili 220 KS i 350 Nm. Pored toga, aktuelna limuzina ima i hibridnu verziju.

Očekuje se da će sledeći VW Magotan debitovati u Kini krajem ove godine; dok će prodaja modela verovatno početi tek sledeće godine.

AutoRepublika

(30411)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Atila

Ali zašto toliki ekran?? Bukvalno ubija enterijer automobila… užas.

BB

Zato što je moderno…

U današnjem svijetu jedino su važni „trendovi“: SUV (ništa nemam protiv tog oblika, naprotiv, davno sam zamišljao tu formu još prije 25 godina, ali imam da se sve živo proglašava SUV ili Crossover), veliki ekrani, spuštena li ija krova, velike felge a tanke gume, „ležanje na putu“ a u stvari tvrdo ogibljenje, PHEV koji je namijenjen da lomi vrat a ne da bude štedljiv, itd…

Nekad si znao koji je auto elegantan, koji udoban, koji praktičan, koji sportski… Sad su te granice nestale zbog trendova, i sada je najvažnije „biti u trendu 🌈“ 😠

J4ZZ3R

Što bi rekao rahmetli Krt Kobejn „I ll rather be dead than cool“… Ubi se i posta „as cool as it gets“ …ironično zar ne?

Laki

Ne želim vjerovati da će ovaj „ekran“ ići u serijsku proizvodnju.

MRN

Poslednje fotografije u tekstu, sa normalnim tabletom, kom modelu to pripada ?

BB

Bivšem 😜

Đura se gura

Nemci prave vozila koka lice na japance a kinezi sto imaju dizajn i mislim da su za dva koplja ispred eu, samo.Uplasila se i eu od kineza a i gugle nece da otvori, kucas nova kineska vozila ono izbacuje od pre 3 godine neka.