1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep želi da stekne imidž „najekološkije“ SUV marke
Jeep želi da stekne imidž „najekološkije“ SUV marke
2

Jeep želi da stekne imidž „najekološkije“ SUV marke

136
2
Podelite sa prijateljima:

Možda zvuči nedostižno i prepotentno ali Jeep je odlučan da elektrifikuje svaki model u gami do 2022. godine i na taj način postane najzeleniji brend u SUV svetu. Težnju i veliko obećanje američke marke je pred australijske novinare izneo globalni predsednik Jeepa Kristijan Menijer prilikom lokalne premijere modela Gladiator, koja je održana na Novom Zelandu.

Kada bude kompletirao gamu, Jeep će moći da se pohvali s šest modela u paleti: Renegade, Compass, Cherokee, Grand Cherokee, Wrangler i Gladiator. Znajući da je jedno od ključnih obeležja marke posedovanje V8 Hemi agregata, kao i V6 jedinica, slobodno možemo da ustvrdimo da je dug put pred Jeepom kako bi dostigao bilo kakav afirmativan status u vezi s pitanjima ekologije.

Prema onome što je Menijer izrekao pred novinarima, svi pobrojani modeli će dobiti svoju plug-in hibridnu ili čisto električnu tehnologiju do 2022. godine. Električna asistencija će očito doprineti redukovanju štetnih emisija ali i poboljšanju performansi u vezi energetske efikasnosti krosovera.

„Mi predstavljamo marku koja je veoma karakteristična i koja se obraća uskom krugu ljudi. Jaki smo a budući modeli Jeepa bi trebalo da budu najbolji ikada izrađeni,“ rekao je Menijer. „Tokom 2009. godine smo prodali oko 300.000 vozila pa se slobodno možemo nazvati markom koja cilja na kvantitativno limitiranu publiku, ali smo ipak uspeli da do danas podignemo prodaju na celih 1,5 miliona četvorotočkaša godišnje.

„Izrazito smo uspešni u Severnoj Americi, Brazilu i Argentini, gde pre šest godina nismo ni poslovali. Nestvarno zvuči da smo tamo uspeli da ostvarimo tržišni udeo od 20%.“

Menijer se pohvalio odličnim rezultatima i na Starom kontinentu, iako je izrazio žal za propuštenom prilikom da oni budu još i bolji. Ukratko, tokom prošle decenije, koja je bila izuzetno važna za marku jer je ostvaren petostruki rast prodaje, predsednik veruje da će lansiranje tehnološki naprednih elektrifikovanih modela samo doprineti daljem rastu prodaje.

„Želimo da naše poslovanje učinimo stabilnijim, održivim, da postanemo legendaran brend a ne samo marka prepoznatljiva po off-road atributima,“ kaže Menijer. „Želimo da popravimo karakteristike naših vozila i na drumskim rutama i u svim vremenskim okolnostima. Zato mi želimo da steknemo imidž najzelenije marke iz SUV sveta.“

AutoRepublika

(136)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
DOn

farbanjem auta u zeleno i rijesen problem ! 🙂

BojanNeki

Ilon ih je sve ubacio u žešću frku.