1. Home
  2. Vesti
  3. Počelo sklapanje maloserijskog UAZ-a s Toyotinim motorom V8
Počelo sklapanje maloserijskog UAZ-a s Toyotinim motorom V8
6

Počelo sklapanje maloserijskog UAZ-a s Toyotinim motorom V8

1.76K
6
Podelite sa prijateljima:

A gde drugde nego u Ruskoj Federaciji?! Maloserijska proizvodnja specijalne verzije modela UAZ Patriot s motorom u konfiguraciji V8 je započela u pogonima montiranim u gradu Nižnji Novgorod.

Već iz naziva firme koja se pominje u kontekstu promocije zanimljivog ruskog terenca, a on glasi Atelier Armor Group, jasno je da se radi o blindiranoj modifikaciji. Pomenuto društvo je otvorilo knjigu porudžina za automobil čija je osnova u vidu standardnog Patriota, ali su obezbeđena ozbiljna unapređenja.

Evo i konkretnih primera. Tako je ruski motor s unutrašnjim sagorevanjem s indeksom ZMZ, montiran dokazani 4,6-litarski motor Toyote. Poznato je da taj poseduje osam cilindara, a odluka da se ugradi japanski motor je uslovila i da ruski menjač ustupi mesto japanskom šestostepnom automatiku iz Aisina. Nov je i kočni sistem, amortizeri su promenjeni, kao što su izvršene i druge modifikacije na sistemu vešanja (opruge i slično).

Ono što je ostalo nepromenjeno kod Patriota koji je neprobojan za metke, to je farba školjke, kao i svi postojeći sistemi pasivne bezbednosti. Blindirani primerak pruža minimalne razlike u pojavi, baram posmatran od spolja. Zato su stručnjaci grupacije Armor modernizovali skoro sve sisteme. Kako rekosmo, veći su diskovi, kočne pločice su otporne na visoke temperature, mnoštvo sklopova je ojačano.

Staklene površine debljine 39 milimetara, zaštita podvozja od razaranja, oklop svih spojeva s preklapanjem, specijalni metalni zavoji u gumama, rezervna baterija, čelične kapci za zatvaranje hladnjaka – sve ovo je uključeno u standardni paket opreme ovog UAZ-a. Težina praznog oklopnog automobila UAZ-a nije otkrivena, ali opredeljenje za osmocilindarski motor s oznakom 3UZ-FE smeštenom ispod haube, jasno otkriva da proračun konstruktora koji je otkrio da ruski motor od 135 konjskih snaga neće izaći na kraj sa povećanim opterećenjem.

Grupacija Atelier Armor pruža jednogodišnju garanciju na oklopni SUV. Cena se može dopiti isključivo na upit, ali razumno je očekivati da se na to pitanje, kao odgovor čuje cifra koja predstavlja proizvod cene osnovnog modela i drugog jednocifrenog broja. Da kažemo i da osnovna verzija ovog UAZ-a staje 15,3 hiljada evra.

AutoRepublika

(1759)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Pet puta sam gledao datum ove vijesti…
A gdje su sankcije? 😳😜

Renault Terminator🇷🇺Z

Gledaj ti i dalje druže moj Banjalučki,možda i nađeš te sankcije…u nekim tragovima🤣.A za to vrijeme ovi što „misle“ da su uveli braći Rusima sankcije polako počinju da pasu travu i kuvaju koprive🤣…
https://youtu.be/1zRBWG3xLwU

Bungi

Ne može tako! Imate ruski v8 4.4 biturbo iz Aurusa a uzimate japanski motor i mjenjač.

Matija

V8 za Aurus verovatno pravi Porse, koji ga je i konstruisao.

BB

Bokser? 😜

Đuro

Imaju šta god im zatreba ako imaju novac. A imaju novac jer imaju sve što drugima treba. Tako da sve to funkcionise dobro.