1. Home
  2. Vesti
  3. Honda: „Neće više biti automobila veličine modela e“
Honda: „Neće više biti automobila veličine modela e“
8

Honda: „Neće više biti automobila veličine modela e“

288
8
Podelite sa prijateljima:

Honda je najavila datum prestanka proizvodnje svog prvog masovno proizvedenog električnog automobila koji se prodaje u Evropi. Dani Honde e su odbrojani. Japanska kompanija je odbacila razvoj zamene za model koji je obeležio ulazak Honde na evropsko tržište električnih automobila.

„SUV groznica“ koja hara Evropom i koja ne pokazuje znake da jenjava u kratkom roku primorala je Hondu da promeni planove. Ako je postojala ikakva šansa da se razvije nova generacija (ili potpuno novi model) koja bi omogućila brendu da nastavi da se bori na tržištu električnih gradskih automobila u nastajanju, ona je nestala. Evropska javnost traži vozila tipa SUV.

Rebeka Adamson, direktorka Honde u Ujedinjenom Kraljevstvu, potvrdila je da su terenci prioritet. Komercijalno lansiranje nove Honde e:Ny1 u Evropi je jasan primer postavljenog itinerera. To je prva inovacija sa dugačke liste kojima kompanija želi da ubrza svoj globalni proces elektrifikacije.

Nakon najnovijih inovacija koje su ugrađene u asortiman brenda, SUV-ovi su jasni protagonisti u ponudi Hondinih proizvoda za Evropu. Hondinu porodicu SUV-ova na evropskoj teritoriji čine modeli HR-V, CR-V i novi e:Ny1 i ZR-V.

„Neće više biti automobila veličine Honde e. To mogu reći sa sigurnošću. Tržišna potražnja u Velikoj Britaniji je SUV sektor, tako da je fokus tamo. To je linija proizvoda vođena tržištem. Sve dok se traže, nastavićemo da se držimo SUV-ova“, izjavila je Adamson jasno ukazujući na činjenicu da Honda e nema mesta na evropskom tržištu u srednjem ili dugoročnom periodu.

Komentari Adamsonove mogu se savršeno ekstrapolirati na ostatak Evrope. Moramo imati na umu da Honda ne nudi posebnu liniju proizvoda za britansko tržište.

Honda je ostavila iza sebe vremena u kojima je krivila svoju ograničenu paletu modela, od kojih su neki posebno stari. Tačnije, uloga Hondinog „najstarijeg” automobila na evropskom tržištu pada na Hondu e . Ostali putnički automobili su nedavno ažurirani.

„Moglo bi se reći da smo imali ograničen asortiman, sa samo četiri modela u ponudi. Sada imamo do sedam ili osam ako uzmete u obzir Hondu Civic Type R i Hondu e. Imamo relativno kompletan asortiman, ali ostaje jednostavan. Nema mnogo derivata“, precizirala je Adamson.

AutoRepublika

(288)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Zašto lepo SVI proizvođači ne pogase SVE tradicionalne modele, klase. A ubace SUV A, SUV B, SUV C, SUV D klase i da svi budu srećni i zadovoljni.
Kome još treba mali gradski auto, može to lepo da bude mali gradski SUV. Za prelazak ležećih policajaca, ponekog ivičnjaka, kakva je to avantura …. ludilo…

Matija

U ovom slucaju menadzeri Honde razmisljaju vrlo povrsno! Kao i mnogi drugi! Model „Honda e“ uopste nije mali auto, nesto je veci od, na primer, VW T-Roca: – Honda e:….4.387 mm x 1.790 mm x 1.584 mm – T-Roc:………4.236 mm x 1.819 mm x 1.584 mm. Problem plasmana Hondinog „e“ nastaje zbog detinjastog dizajna – dali su mu dizajn koji odgovara malom automobilu, kao FIAT 500 ili VW Up. Kada bi mu dali „grubi“ dizajn a la T-Roc, bez promene dimenzija, situacija bi se preko noci popravila! Generalno posmatrano, mali automobili (citaj kratki) treba da budu visoki jer povecana visina… Pročitaj više »

Izmenjeno 9 meseci pre od strane Matija
J4ZZ3R

Ne bih se složio sa tobom da je dizajn problem plasmana Honde e. Po meni glavni problem je pozicioniranje Honde e, kao i izuzetno loša dostupnost… Honda kao da je od samog početka zamislila Hondu e kao ekskluzivu i hello car Hondine električne tehnologije…projekt menadžeri su pričali o tome da su inspirisani Apple proizvodima i pričali o tome da su kupci spremni da plate znantno više za Apple proizvode nego za konkurenciju zaboravljajući da Honda nije premium, koliko god je Hondin menadžment u Evropi samoubilački gurao u premium. Honda e je u mnogim testovima porazila električni Mini i brojne druge… Pročitaj više »

Matija

Tacno, isto to sam i ja uradio i iznenadio se podacima – internet mi je liferovao gornje podatke koji vaze za veci model! Napisao sam korekciju!

Matija

Paznja, greska u podacima! U internetu sam trazio dimenzije pod nazivom „Honda e“ i dobio sam podatke za veci model! Prave dimenzije su: 3894 x 1752 x 1512 mm. Ostatak komentara vazi – dizajn male Honde je bas detinjast a publika trazi crossover dizajn. Takodje vazi da mali (citaj kratki) automobili treba da budu visoki i relativno siroki, ove proporcije garantuju komfor, narocito u gradu gde se cesto izlazi iz vozila.

M M

Ajde da plačemo, što Honda izbacuje model E. Da im je bio čemu, da je bio konkurentan ne bi ga izbacivali.
Samo nešto izbacuju u zadnej vreme. To im je biznis plan – valjda

MRN

Meni nije legao dizajn Honde e.

A logičan mi je proizvodni program Honde za Evropu. Ima tu u ponudi skoro svačega. Osim karavana i limuzine. Ali, danas se to ionako jako slabo prodaje pored SUV-ova.