1. Home
  2. Liste
  3. Lista na kojoj je Alfa Romeo lider a VW fenjeraš
Lista na kojoj je Alfa Romeo lider a VW fenjeraš
4

Lista na kojoj je Alfa Romeo lider a VW fenjeraš

2.35K
4
Podelite sa prijateljima:

Pomalo nesvakidašnja situacija se ovih dana dešava u automobilskom svetu. Navikli smo da Alfu Romeo, uz proizvode iz kompanije Jaguar Land Rover viđamo na začelju lista, ali svega par nedelja nakon što je na jednoj rang listi osvanula na vrhu, evo je ponovo. To što je Volkswagen na začelju, nekom takođe može biti neverovatno, ali upravo to su nalazi studije koju potpisuje J.D. Power.

Elem, Alfa Romeo i Ram poseduju internet prezentacije koje su najbolje u kompletnoj privrednoj grani u kojoj nastupaju, dok se u najgrđe ubrajaju one koje su upriličili VW i Audi.

Kreatori vebsajtova Stellantisovih brendova Ram i Alfa Romeo sada mogu da potapšu po ramenu jedni druge, a razlog tome je što su njihove kreacije bile najbolje na tržištu velikoserijskih i premijum maraka, prema klasifikaciji koju dva puta godišnje koristi pomenuti J.D. Power u procesu izrade studije koja se bavi procenom kvaliteta vebsajtova proizvođača (Manufacturer Website Evaluation Study).

Brendovi Stellantisa nisu jedini dobro procenjeni po ovom pitanju. Generalno se kvalitet rada u ovom delu angažovanja popravio, kako u segmentu premijuma, tako i ovom koji se bavi „smrtnicima“. U ovom prvom, je ostvaren za dva procentna poena bolji skor od prethodne (zimske) studije, a čak 13 u odnosu na onu sprovođenu tokom prošlog leta. Situacija je slična i u drugoj kategoriji, gde je prosek bolji za pet, odnosno osam poena, zavisno gledate li zimsku ili prethodnu letnju obradu ovih podataka.

Alfa Romeo sa 755 poena dominira premijum segmentu, i za šest bodova je ispred BMW-a, deset njih ispred Infinitija, a za čak 14 bolja od Jaguar i za 18 od Porschea. Nasuprot tome, Volvo i Audi predvode „loše đake“ sa 689 poena, a tu je i Genesis (699 bodov), Tesla (720) i Cadillac (721).

U međuvremenu, na listi velikoserijskih brendova, ili kako bi Tomasović rekao, na listi radničkih marki, Ram vodi s impresivnih 735 poena, na koji način je nadmašio GMC za 6 bodova, a Jeep za 7, dok je od Subarua bolji za 8. Od proseka je bolji za 22 poena.

Poput bratskog Audija u svom segmentu, ni Volkswagen se nije proslavio po ovom pitanju u kategoriji u kojoj se meri s rivalima. S rezultatom od 683 poena, VW je zaostajao za markama Ford (684), Buick (689), Hyundai, 693) i Nissan (705).

Naravno, to kakav je vebsajt brenda ne znači da su takva i vozila, ali se može smatrati indikativnim, na jednak način na koji i dvorište govori o urednosti (aljkavosti) vlasnika kuće. Istraživač se ovde bavio temom lakoće snalaženja i unapređenju zadovljstva kupaca. Vredi primetiti i da konkretna kompanija J.D. Power je donedavno imala razvijenu ljubav s markama koje posluju u okviru mega koncerna Hyundaija, ali izgleda da je nešto puklo na toj relaciji.

Zadovoljstvo kupaca internet prezentacijama može biti promenljivo, pa tako ni automobilski proizvođači nisu imuni na promene preferencija klijentele“, rekao je Jon Sundberg, direktor digitalnih rešenja u J.D. Poweru. „Međutim, proizvođači su pokazali da su veoma agilni kada je u pitanju dizajn veb lokacija i obezbeđivanje da njihove internet prezentacije ispunjavaju savremene standarde, više nego što to čine predstavnici mnogih drugih privrednih grana, kao što je i ilustrovano kroz podatke studije.“

AutoRepublika

(2351)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Svaka, pa i najmanja prednost znaci puno. I rezulat je timskog rada kreativnih ljudi.

MRN

Bravo za Alfu.
Na čelu.
Daleko ispred Infinitija, Lexusa, Genesisa …

Kosta

Makar imaju bolji sajt kad su im već kola teški lomovi. I prst u du…tu nekad bude vajdica

Matija

Nadajmo se da ce ovaj uspeh pomoci Alfi da i dalje zadrzi svoj sportski imidz a ne da je menadzeri pretvore u masovnu konfekciju!