1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo krenula s radom na razvoju novog velikog krosovera
Alfa Romeo krenula s radom na razvoju novog velikog krosovera
6

Alfa Romeo krenula s radom na razvoju novog velikog krosovera

822
6
Podelite sa prijateljima:

To bi značilo da bi novajlija namenjen širenju portfelja italijanskog brenda na američkom tržištu, trebalo da na tržište stigne negde tokom 2027. godine, okvirno pretpostavljeno. Tamošnja ponuda Alfe još uvek uključuje samo krosover Stelvio i sedan Giulia, kojima će se tokom godine priključiti i fascinantno dizajnirani Tonale.

Izvršni direktor brenda s Apenina zvanog Alfa Romeo, Žan Filip Imparato je razgovarao s kolegama zaposlenim u poslovnom magazinu Automotive News Europe i tom prilikom je ustvrdio da razvojni tim kompanije radi na razvoju budućeg električnog automobila iz E segmenta i to s povišenim odstojanjem od tla. Naveo je i da vozilo neće promovisati izgled tradicionalnog krosovera i daće biti namenjeno severnoameričkom tržištu.

Imparato je naglasio poznatu tezu da je aerodinamika veoma bitna kod električnog automobila i da ta činjenica dozvoljava da se stručnjaci zabavnije poigraju s konstrukcijom i dizajnom istog. Ideja uprave Alfe je da već ove godine „zaključa“ dizajn noviteta.

Ovo svakako nije prvi isečak iz štampe u kom rukovodstvo Alfe govori o većem modelu kao sredstvu za novo proširenje ponude. Imparato je još prošlog marta najavio da će njegova firma razviti veće modele koji bi se nadmetali bavarskim adutima zvanim BMW X5 i Serija 7. Ono što Alfa trenutno nudi u Americi se tiče D segmenta, a nešo veće od toga nije dostupno.

Italijani žele da uvećaju obim prodaje na vanevropskim tržištima, uz cilj da van Starog kontinenta bude isporučeno i do 40% od ukupnog broja prodatih vozila marke. Dodatno, Alfa želi da proizvodi samo električna vozila počev od 2027. godine, dok se prvi automobil iz segmenta BEV očekuje 2024. Verujemo da se misli na dugo najavljivanu električnu verziju modela Brennero, a koji po svemu sudeći ni neće biti otpreman na prekookenasko tržište. Prvi čisto električni model marke Alfa Romeo, biće lansiran tek 2025. godine.

Imamo najavu da će se ova marka usredsrediti i na cilj da vozila koja prodaju nude pozavidne performanse. Imparato tvrdi da će budući elektromobili Alfe razvijati 350 do 800 konjskih snaga, uz zanimljivu najavu o verzijama Quadrifoglio. Naime, četvorotočkaši iz ove palete bi mogli isporučivati i oko hiljadu konjskih snaga.

AutoRepublika

(822)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Samo neka je Yugo ili Stojadin tu neđe u blizini da sa kablovima mogu upaliti Alfu😂🤣
comment image

Lufe

Prevazidjene fore decko

Renault Terminator

Izvini ako si se pronašao,ništa lično😉🍻.

BB

Alfa mužjak?

Fala Qrcu

Uzmeš pezo, nakacis trokut, zmiju i eto – alfe.🤢🤮

BB

To ti je kao kad se ženiš, misliš lavica a ona postane zmija 😜