1. Home
  2. Liste
  3. U Americi ništa novo – Fordova F Serija i dalje dominira na polugodištu
U Americi ništa novo – Fordova F Serija i dalje dominira na polugodištu
0

U Americi ništa novo – Fordova F Serija i dalje dominira na polugodištu

174
0
Podelite sa prijateljima:

Automobilski proizvođači su objavili prodajne rezultate tokom prvih šest meseci ove godine i na listi zapravo i nema nekih iznenađenja. Ponovo je viđena velika dominacija pikap kamioneta i krosovera i nedostatak putničkih automobila. Štaviše, na listi deset bestselera sada možemo da vidimo samo jedan putnički model i to Toyotu Camry na sedmoj poziciji.

Na liderskoj poziciji je ponovo Fordova F Serija sa 382.893 (da li?) zadovoljna kupca, što je za 28% veća brojka u poređenju sa istim periodom prošle godine. Kako to obično biva, najveća borba je viđena za srebrnu medalju gde su se tokom prethodnih godina smenjivali modeli Chevrolet Silverado i Ram Pickup.

Slavio je General Motors, a najveći američki proizvođač zapravo ima dvostruki razlog za slavlje pošto se i Silveradov blizanac pod imenom GMC Sierra probio u „Top 10“. General Motors će takođe reći da zajednička isporuka Silverada i Sierre nadmašuje F Seriju i da im titula individualnog modela nije bitna već ukupna prodaja.

Veliki napredak je zabeležila i Toyota, čiji se Model Y probio do četvrtog mesta. On je na tom putu nadmašio Toyotin najprodavaniji model RAV4. U „Top 10“ se vratio i Jeep Grand Cherokee posle kraće pauze.

Kao što smo spomenuli, putničkih modela je sve manje na listi. Pored spomenute limuzine zvane Camry, najbolje je planiran Teslin Model 3 na jedanaestoj poziciji sa 121.500 isporučenih jedinica. Toyota Corolla i Honda Civic, nekadašnji sigurni igrači u „Top 10“, posle šest meseci su tek na osamnaestoj, odnosno devetnaestoj poziciji.

Honda je ipak donekle zadovoljna, pošto je prodaja nove generacije Accorda zabeležila rast brojki od 24%.
Ne možemo reći da će poredak biti značajno drugačiji i na kraju godine, a očekuje nas velika borba između Silverada i Rama za srebrnu medalju.

Lista deset najprodavanijih modela, uz brojke koje ilustruju obim isporuka tokom prvih šest meseci ove godine:
1. Ford F-Series 382.893
2. Chevrolet Silverado 264.070
3. Ram Pickup 223.049
4. Tesla Model Y 190.500
5. Toyota RAV4 187.017
6. Honda CR-V 163.697
7. Toyota Camry 150.742
8. Nissan Rogue 147.745
9. GMC Sierra 143.008
10. Jeep Grand Cherokee 124.956

AutoRepublika

(174)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments