1. Home
  2. Vesti
  3. Rusi zbog sankcija proizvode automobile bez ABS-a, vazdušnih jastuka, ESP-a…
Rusi zbog sankcija proizvode automobile bez ABS-a, vazdušnih jastuka, ESP-a…
17

Rusi zbog sankcija proizvode automobile bez ABS-a, vazdušnih jastuka, ESP-a…

2.13K
17
Podelite sa prijateljima:

Povratak u devedesete za rusku automobilsku industriju. 

Tamošnji proizvođači odavno su osetili pritisak sankcija koje su brojne zemlje predvođene Zapadom nametnule ruskoj državi. Zbog nedostatka delova koji stižu iz uvoza, poput vazdušnih jastuka, zatim sistema za ABS, ESP i dr, ruski proizvođači primorani su da montiraju vozila bez tih komponenti!

Čak je izdat i dekret koji omogućava takav sistem proizvodnje zbog vanrednih okolnosti do 23. februara 2023. godine, prenosi francuski Le Figaro. Istim tim dekretom se značajno umanjuju i ekološki emisioni standardi novih vozila, sve zbog već navedenih sankcija i hroničnog nedostatka delova.

Nedavno smo od gradonačelnika Moskve, Sergeja Sobjanina, čuli da postoji namera da se oživi legendarni Moskvič. Propaganda ili istinska želja ruskih vlasti, videće se u narednom periodu.

Ono što je činjenica, to je da prodaja novih automobila u Rusiji zamire. U aprilu je u ovoj zemlji prodato samo 28.000 automobila, što je neverovatno mala brojka. O kakvom dramatičnom padu prodaje se radi najbolje ilustruje sledeći podatak – tokom aprila 2021. godine ubeleženo je 171.400 registracija novih vozila!

Prodaja u Rusiji se trenutno bazira na limitranim proizvodnim kapacitetima onih brendova koji i dalje stvaraju vozila u ovoj državi, no mnogo više se oslanja na lagerovane automobile. Kako su placevi sve prazniji, jasno je da će i prodaja uskoro dotaći novo „dno“.

AutoRepublika 

(2125)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

17 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Eh, koliko sam ja godina i kilometara zgazio vozeći automobil bez ABS-a, air bagova, ESP-a, serva, klime, el. podizača prozora, centralne brave, lumbalne podrške, bez pete brzine … Automobil koji je bez forsiranja trošio van grada 10-12, po gradu 14-16 … A tek autonomija … Kada sam ga gazio, znao sam ostati bez goriva posle oko 270 km i u gepeku sam uglavnom uvek imao vojničku kantu punu benzina… Ubrzavao oko 23-25 sekundi … Ali, meni je to bilo startno. Pozadi kruta osovina, no napred dvostruka ramena … Bilo je tu i dosta kvarova, ali, uglavnom se sve to „hand-made“… Pročitaj više »

Laki

👍

Iznogud Časni

sad opet imas to sa crvom 😀

moron

Džaba sve danas, taman da je i od zlata 🙂 … Ništa ne vrati davno prošlo vreme 🙂 Eh, kad se setim kada sam antikorozivno štitio ladu nivu … Skinuo, izmedju ostalog, pozadi unutrašnje plastične oplate zadnjih blatobrana ( tamo gde putnici zadnje klupe naslone svoj spoljni lakat ), tako da je tuda bila potpuno gola karoserija i slobodna veza sa unutrašnjim delom pragova (mogao sam tuda maltene do lakta da uvučem ruku u prag). I uzeo sam kantu od 10 litara „Izobit“-a (za antikozivnu zaštitu cevi) i usuo sve u prag, da se zaštiti unutra 🙂 Majko moja, taj… Pročitaj više »

Iznogud Časni

A sad mu mrsko odvest auto na dva sata da mu zalijepe izolaciju! Ebem ti starost!
Gledaj to ovako, to nije nostalgija nego patnja. Radio si ono sto je glupi Rus morao u tvornici Napravit a nije, i sad moras popravljat japanske pizdarije, jedino sa Talijanima nemas problema🤌🦾

M M

To samo gurajte, hebite zapadne oligarhe i trule teorije. Ako možete da napravite pristojno vozilo ovo nije nikakav minus. Čvrsta školjka, dobri pojasevi i sicevi rešavaju posao.
Bojim se da ovo ostalo neće bit kvaliteta kako treba. Toje problem.

YugoFlorida

Čudi me da ne krenu da ugrađuju kineske komponente. Doduše, nadam se da će se to desiti u budućnosti.

BB

Mislim da će dio svojih komponenti pokrenuti a dio kineskih. A kad se to desi, vrlo brzo, nema više nazad…

s mile

Ono što me ne ubije, ojača me…

Teško će im pasti sankcije ali mnoge države su bile godinama pod sankcijama, proradi tu crna berza i još gomila zanimanja.

Renault Terminator

Брзо ће Руси овладати са производњом и тих дијелова…не може све преко ноћи.

Nik900

I ja mislim da kad je nuzda dosta toga moze da se uradi pritisak je čudo, verovatno ce u dosta segmenata da ojacaju , verovatno nesto i da izgube.za njih se nesikiram sta cemo mi na balkanu to je pitanje glavno.

Renault Terminator

Ми…ми на Балкану се не питамо ништа,генерално бићемо монета за подкусуривање великих…добро би било да будемо паметни у том разрачунавању великих и да ријешимо нека наша неријешена територијална питања.

Nik900

Mi to jedino mozemo resiti totalnim ratom ali bukvalno , ne prizivam isti ….ali resenja nema od 99god .a rat ce biti kad tad jel ove zajebancije sa pregovorima to ce jednom sve da pukne.voleo bih da gresim .

TheStig

Albanci se naoruzavaju. Eno sem sto nabavljaju Javeline u Tirani su od nedavno stacionirane i Americke specijalne snage a jucer su potpisali ugovor o nabavci naoruzanja sa Turskom. Ratovace se itekako. Samo te ne smije niko da kaze. Ako mi bilo sta kazemo odmah smo agresori a to sto oni nabavljaju oruzje je dozvoljeno. Nadam se da ce Rusi da doguraju do Rumunije pa cemo vidjeti Amere koliko smiju da se kurce po Balkanu.

BB

Jel’znaš onu zagonetku: Ko je jači, medo ili zeko?

Zavisi od mentora… 😉

Renault Terminator

Ријешења нема од 1991 године.Не може се некима дати све на уштрб других а другима не дати ништа.
Ми смо највише оштећени распадом СФРЈ.Умјесто да распадом СФРЈ (за који Срби нису криви) добијемо највише јер смо највише и дали за обе те несрећне Југославије које камо среће да никада нису ни постојале,ми смо добили најмање.Е па неће да може тако,узели су мало превише него што заслужују,још су узели туђе оно што им не припада.
Мораће то да нам врате,милом или силом друге им нема.

Renault Terminator

Принципијелна Европа нема шта – рекли су да нема шансе да нафту и гас плаћају у рубљама, а сада сви плаћају у рубљама.
Сви политичари су лажљиви лажови и бескичмењаци, али ови европски су посебни.
Руски извоз нафте порастао је за 620.000 барела дневно из мијесеца у мијесец на 8,1 милион у Априлу.
Русија је више него утростручила суфицит на текућем рачуну на 96 милијарди долара, док енергетски гиганти ЕУ плаћају у рубљама.Толко о том и ко добија а ко губи у шиљењу оне ствари са Русима,било на војном плану или економском,Руси их растурају.