1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. U Francuskoj istaknuta cena za restilizovani Volkswagen Touareg
U Francuskoj istaknuta cena za restilizovani Volkswagen Touareg

U Francuskoj istaknuta cena za restilizovani Volkswagen Touareg

1.64K
1
Podelite sa prijateljima:

Iako cena skladno skockanog noviteta nije niska, ona je za trunku skromnija od one po kojoj se prometuju premijum rivali. Podsetićemo da je veliki Volkswagenov krosover debitovao u kasno proleće 2018. godine i to u trećem naraštaju. Logično, toliko vremena je proteklo od debija da je nedavno ažuriranje bilo potpuno očekivano i donelo je novi dašak aktuelnosti ponudi aduta nemačke marke.

Restilizacija je opet, s druge strane, bila relativno površinska i izbor pogonskih sklopova se ne razlikuje u odnosu na situaciju pre navedenog zahvata. Dok je za Evropu najavljen širi izbor mehaničkih rešenja, u Francuskoj to nije slučaj zbog ekoloških penala, pa se nude samo dva dopunjiva hibrida.

Dakle, najšire posmatrano, ponuda agregata za Touareg podrazumeva samo šestocilindarske motore u rasporedu V. Izbor se svodi na trolitraše TSI i TDI. Turbobenzinac raspolaže s 340 konjskih snaga, turbodizel sa 231 ili 286 „grla“, dok je verzija eHybrid napucana s  381 konjskom snagom. Čini je trolitarski benzinac sa šest cilindara i električni motor.

Sve verzije imaju osmostepeni „automatik“ i permanentni pogon na sva četiri kraja karoserije. On kod Volkswagena nosi tradicionalni naziv 4Motion. Nema informacija o nekadašnjem bazičnom varijatetu. On nosi četvorocilindarski turbobenzinac 2.0 TSI. Taj u Evropi nije ni nuđen.

Shodno svemu navedenom, možemo da kažemo da je nemački brend opredelio cene za hibridno izdanje i to na francuskom tržištu. Tokom premijere su galski novinari dobili informaciju da će početna naknada biti na nivou od 86,3 hiljada evra, ali je sada isplivala stvarna cena verzije eHybrid (381 KS i 600 njutn metara). Modifikacija R eHybrid raspolaže s čak 462 „konjića“ i 700 Nm, a za nju se traži povelikih 103.700 evra.

Iako ove cene deluju kao astronomske, one su i dalje nešto pristupačnije u odnosu na premijum takmace, kao što i natuknusmo u uvodu. U Francuskoj su luksuzni hibridi skuplji, pa tako Volvo XC90 Recharge košta 90,8 hiljada evra (ali ima jači motor sa 455 konjskih snaga). BMW X5 xDrive50e (koji je takođe osetno moćniji s 489 „grla“) kreće od 99,9 hiljada evra. Plug-in hibridni Mercedes GLE kreće s cenom od 93,5 hiljada evra i osoben je što uz električni motor nastupa i dizel.

Zanimljivo je da bazična verzija baterijskog SUV-a po imenu BMW iX (sa 326 „konja“), u zemlji Gala stiže s vidno nižom naknadom, pa ona iznosi 84,2 hiljade evra. Takva verzija nosi nalepnicu xDrive40.

AutoRepublika

(1641)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Neki dan stoji Tuareg na parkingu, i jedan prijatelj komentariše: A dobar ovaj Tuareg…

Velim ja, jeste dobar ali ima jednu manu, previše dobar to ti košta oko 80000 Eur.

Šta?, veli on i odmahnu rukom u smislu: nek ga đavo nosi…

😀